Hlavní obsah

Na sněhu zaduní smeče. Sestry olympijského hrdiny Dostála chtějí volejbalový titul

Praha

Netradiční volejbalová podívaná je po roce opět tady. Česko v sobotu pozná nové volejbalové krále a královny na sněhu. V areálu u dolní stanice lanovky na Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně se bude hrát o mistrovské tituly ve snow-volejbalu. „Vítězové se zároveň nominují na dubnové mistrovství Evropy do rakouského San Antonu. Tam bychom se chtěly moc podívat," říká za tým nasazených jedniček Anna Dostálová. Celkem se fanouškům představí dvanáct mužských a devět ženských celků.

Foto: Archv sester Dostálových

České snow-volejbalistky a volejbalisty čeká mistrovství republiky.

Článek

Dostálová před dvěma lety vyhrála premiérový domácí šampionát. Tehdy se však hrál sněžný volejbal ještě ve dvojicích. Nyní už proti sobě na hřišti bojují trojice, navíc s možností střídání.

„To ale nemění nic na tom, že bych ráda zvítězila znovu. Tehdy nám to ale s Míšou Knoblochovou vyšlo parádně. Konkurence je však nyní zase větší, takže vím, že to nebude lehké zopakovat. Ale doufám, že znovu získáme titul," prohlásila v tiskové zprávě pro média Anna Dostálová, jejíž družstvo dále tvoří sestra Magdalena a další sourozenecký pár, Diana a Karin Žolnerčíkovy.

Vzhledem k teplejšímu počasí to mají týmy trochu složitější s přípravou. „Trénujeme hlavně na písku. Já tedy byla jako fyzioterapeutka začátkem roku dva týdny s kajakáři na soustředění v italském Livignu, kde jsem si sněhu užila dost. Ale tam šlo hlavně o nabírání kondice," popsala Anna, jejímž bratrem je trojnásobný olympijský medailista v rychlostní kanoistice Josef Dostál.

„Nějaký sníh ale je i na českých horách. Zažila jsem už horší sněhové podmínky. I předpověď zatím vypadá dobře. Možná vysvitne i sluníčko," dodala.

Dostálová zároveň věří, že na akci dorazí také fanoušci. „Když na turnajích v cizině potkáme nějaké Čechy, vždycky se ptají, co tam děláme. Jak jim řekneme, že jsme tam kvůli snowvolejbalu, koukají na nás jak na blázny. Pak ale přijdou na zápas a nechce se jim odcházet. Většinou je to baví," uvádí devětadvacetiletá rodačka z Prahy. „Snad se diváci ukáží i ve Špindlu."

Reklama