Hlavní obsah

Házenkářky Poruby prohrály s Granollers vysoko i v odvetě

Házenkářky Poruby prohrály se španělským celkem Granollers vysoko i v odvetě a s Vyzývacím pohárem se rozloučily v osmifinále. Po domácí porážce 19:32 z minulé soboty se dnes Ostravankám na půdě favorizovaných soupeřek zázrak nepodařil a navzdory dobrému úvodu podlehly 23:40.

Foto: Vít Chalupa, chf.cz

Ilustrační foto

Článek

Dnešní zápas v Katalánsku byl vyrovnaný zhruba do 25. minuty. V posledních pěti minutách první půle ale hráčky Poruby technickými chybami a nepřesnostmi v útoku umožnily domácímu celku šňůru 7:1 a Španělky si už vedení pohlídaly.

"V závěru poločasu jsme doslova zahodili 3-4 vyložené šance a tím nám soupeř utekl na rozdíl šesti branek. Ve druhém poločase se obraz hry už moc nezměnil. Měli jsme dost neproduktivní střelbu, kterou brankářka soupeřek pochytala a následně nás domácí tým trestal z rychlých protiútoků," uvedl na klubovém webu trenér Poruby Dušan Daniš.

"Mrzí nás to, určitě umíme zahrát lépe, ale celkově si myslím, že tohle je pro nás další cenná zkušenost, ze které je třeba si vzít co nejvíce," dodala brankářka čtvrtého týmu interligové tabulky Lenka Roháčková.

Vyzývací pohár házenkářek - odveta osmifinále:
Granollers - Sokol Poruba 40:23 (16:10)
Nejvíce branek: Vegueová 7/1, Prelchiová a Lepéreová po 6 - Konečná 5, Polášková 5/3, Mýlková, Smetková a Desortová po 3. První zápas 32:19, postoupil Granollers.

Reklama

Související témata: