Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu zlikvidovali vedení Toronta o 24 bodů

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu si udrželi v sezóně NBA domácí neporazitelnost i přesto, že v úterním utkání s Torontem prohrávali už o 24 bodů. Obrat týmu Mavericks v šestém duelu na vlastní palubovce řídil nejlepší ligový hráč minulého ročníku Dirk Nowitzki, jenž zaznamenal 18 ze svých 32 bodů ve třetí čtvrtině, v jejíž závěrečných 101 sekundách proměnil čtyři trojkové pokusy za sebou.

Článek

"Dosud jsem se s trojkami celkem trápil, ale s tou první proměněnou mi narostla křídla," komentoval svoji hvězdnou chvilku Němec Nowitzki, který žádné další úspěšné tříbodové střely v zápase nepřidal. Vděk spoluhráčů si vysloužil i rozehrávač Devin Harris, který ve druhé čtvrtině prakticky sám vrátil domácí do zápasu, protože zařídil šňůru 12:0.

"Do té doby jsme byli jako náměsíční. Když on přišel na palubovku, pořádně nás rozpumpoval," pochválil Harrise Nowitzki. Dallasu se povedl největší obrat v klubové historii a vyhrál 105:99.

Pomalu neudržitelná se zdá být situace trenéra New Yorku Knicks Isiaha Thomase. Jeho tým doma utrpěl debakl 82:108 od Golden State, prohrál posedmé za sebou a kouč, který v minulých dnech navíc řešil rozpory s hvězdným Stephonem Marburym, si z hlediště vyslechl hlasité volání po rezignaci. Hala Madison Square Garden se už od druhé čtvrtiny otřásala nevolí znechuceného obecenstva. "Tomu bučení se nedivím, diváci byli v právu. Kdybych si já zaplatil a viděl něco takového, byl bych taky naštvaný," řekl Thomas.

Výsledky NBA:
Washington - Philadelphia 116:101, Atlanta - San Antonio 83:95, Cleveland - Milwaukee 107:111, Sacramento - Phoenix 98:100, New York - Golden State 82:108, Dallas - Toronto 105:99, Denver - Chicago 112:91, Indiana - LA Lakers 114:134.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.