Hlavní obsah

Karviná - Madeira 33:27Házenkáři Karviné jsou ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru

Česká házená bude mít ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru dva zástupce. Po sobotním postupu pražské Dukly dnes hráči Karviné zvládli domácí odvetu s Madeirou a po vítězství 33:27 si zajistili místo mezi nejlepšími osmi celky soutěže. Soupeře oběma českým celkům určí úterní los.

Článek

Baník první zápas s finalistou minulého ročníku soutěže prohrál 27:30, ale i když v odvetě celý zápas vedl, dlouho nedokázal odskočit na postupový rozdíl. Karviné se to podařilo až v poslední čtyřminutovce, ve které navíc soupeři nedovolila ani jednou skórovat.

"Mají hodně zkušený tým. Na začátku bylo vidět, že dost střídají, aby ušetřili síly. My hráli hodně srdcem, nasazením a celou dobu jsme věřili, že máme na to, abychom postoupili. Hnala nás naplněná hala a i v tom povzbuzování byl ohromný rozdíl oproti zápasu na Madeiře," pochválil své svěřence i fanoušky kouč Marek Michalisko.

Karviná ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru doplnila Duklu, která vyřadila lucemburské Differdange. Čtvrtfinále, které se rovněž bude hrát na dva zápasy, je na programu na konci března.

Osmifinále Vyzývacího poháru házenkářů - odveta:
Baník Karviná - Madeira Andebol 33:27 (14:12)
Nejvíce bodů: Mokroš a Brůna po 6, Solák a Gromyko po 5 - Vražalica, Santos a Pedroso po 5.
První zápas 27:30, postoupila Karviná.

Reklama

Související témata: