Hlavní obsah

Do finále Českého poháru postoupili volejbalisté Liberce a Kladna

O Český pohár volejbalistů se 9. února utkají týmy Liberce a Kladna. Liberecká Dukla, obhájce trofeje, využila v semifinálovém turnaji domácího prostředí a po dvou sobotních výhrách v neděli na závěr zdolala i Opavu. Kladno rovněž bez porážky kralovalo turnaji ve Zlíně.

Článek

V prvním libereckém zápase v neděli porazil tým ČZU Praha oslabené České Budějovice 3:0, čímž si Pražané ještě udrželi naději na postup do finále. Ta však žila jen krátce, poté totiž domácí Dukla smetla Opavu hladce 3:0.

Liberecký trenér Vladan Merta prohlásil, že postup do finále rozhodně nebyl jednoduchou záležitostí. "Všechny týmy na nás nastoupily v základních sestavách, hlavně s Budějovicemi jsme měli spoustu práce. Odehráli jsme dobré zápasy a věřím, že nám tahle tři vítězství pomohou najít ztracenou sebedůvěru, která nám v posledních extraligových zápasech a v mezinárodních pohárech scházela," řekl spolupracovníkovi ČTK.

Kladno ve Zlíně ztratilo ve třech zápasech jen jediný set, v neděli potvrdilo postup do finále hladkým vítězstvím nad domácí Fatrou. "Jsem maximálně spokojen - s vítězstvím v semifinálovém turnaji i s předvedenou hrou," uvedl kladenský trenér Jan Svoboda.

Výsledky - semifinále:
Turnaj v Liberci:
ČZU Praha - Č. Budějovice 3:0 (22, 17, 24), Liberec - Opava 3:0 (19, 13, 19).
Konečné pořadí: 1. Liberec 6, 2. ČZU Praha 5, 3. Opava 4, 4. Č. Budějovice 3.
Turnaj ve Zlíně:
Brno - Ústí n. L. 3:2 (-21, -22, 26, 25, 13), Kladno - Zlín 3:0 (25, 17, 23).
Konečné pořadí: 1. Kladno 6, 2. Brno 5, 3. Zlín 4, 4. Ústí n. L. 3.

Reklama

Související témata: