Hlavní obsah

Brněnští volejbalisté zastavili sérii porážek

Brno

Brněnští volejbalisté porazili v dohrávce 20. kola extraligy Odolenu Vodu 3:0. Svěřenci trenéra Ondřeje Marka se dočkali tříbodového zisku po sérii tří porážek a vrátili se na třetí místo, z něhož je v sobotu díky lepšímu skóre odsunul Liberec.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radek Mach (druhý zleva) a Petr Michálek (vpravo) z Českých Budějovic (ilustrační foto)

Článek

Přes jednoznačný konečný výsledek se hrál vyrovnaný zápas a každý set skončil ve prospěch domácího týmu nejtěsnějším rozdílem 27:25, 25:23 a 26:24. V úvodní sadě Brňané odvrátili setbol za stavu 24:25, další možnost soupeři k zisku setu nedali.

"Trochu se trápíme, ani dneska to nebylo úplně ono, protože děláme zbytečné chyby, které jsme nedělali. Ale vyhrát tři koncovky je pro nás důležité, tím nám stoupne sebevědomí. Hodně nám pomohl Martin Chevalier, který ve dvou koncovkách dal eso," konstatoval v České televizi domácí trenér Ondřej Marek.

Jeho protějšek Jiří Šiller litoval, že přes dobrý výkon vyšel jeho tým naprázdno. "Nehráli jsme špatně, ale máme nula bodů, nula setů. V průběhu celého zápasu byli domácí v určitých momentech volejbalovější, nám naopak chyběla agresivita v útoku," konstatoval.

Uniqa extraliga volejbalistů - 20. kolo:
Brno - Odolena Voda 3:0 (25, 23, 24)

Reklama