Hlavní obsah

U házenkářů Nového Veselí končí kouč Hladík

Praha

Házenkáře Nového Veselí povede v příští sezoně nový trenér, dosavadní kouč Pavel Hladík se rozhodl změnit působiště. V klubu z Vysočiny devětatřicetiletý trenér působil přes dvacet let, trénoval už minižáky a postupně prošel všemi věkovými kategoriemi až k mužskému A-týmu. Jeho nástupce klub hledá.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Hladík u týmu končí (archivní foto)

Článek

"Už jsem cítil, že jsem s klukama příliš dlouho. Některé vedu už 15 let a zaslouží si, aby s nimi pracoval zase někdo jiný, protože náš posun už nebyl tak rychlý. I pro mě jako trenéra, který prožil celou kariéru v jednom klubu, jde o novou a velkou výzvu," uvedl na klubovém webu Hladík, ale místo svého příštího působení neprozradil. Podle Deníku se rozhoduje mezi zahraniční a domácí nabídkou.

Hladík litoval, že se s mužstvem a fanoušky nemůže rozloučit na hřišti. Domácí soutěže jsou přerušené kvůli pandemii koronaviru, o jejich definitivním osudu se má rozhodnout nejpozději 15. dubna. "Vzhledem k vážnosti situace je přerušení a ukončení sportovních soutěží logickým krokem," konstatoval Hladík.

Jeho tým letos postoupil do finále Českého poháru, obsadil šesté místo v nedokončené základní části extraligy a hrál 3. kolo Vyzývacího poháru.

"Odcházím po nejúspěšnější klubové sezoně v historii, na úplném vrcholu. Ale bylo to pro mě strašně těžké, jako by mi uřízli ruku a nohu. V klubu jsem začínal, když tu byly všehovšudy tři míče a jedna pumpička. Teď končím, když je na české špičce a hraje evropské poháry. Už jsem ale cítil, poslední rok nejvíce, že já i tým potřebujeme změnu," řekl Hladík Deníku.

Reklama