Hlavní obsah

Komplikace sportovní i životní. Česká plážová hvězda chtěla rodinu, teď mění plán

Praha

Roční odklad olympijských her výrazně poznamenal nejen sportovní, ale i životní plány těch, kteří chtěli letos v létě v Tokiu startovat. Svoji představu musí výrazně pozměnit třeba plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková.

Foto: kru, ČTK

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová.

Článek

V 31 letech měla jasnou představu o ideálním průběhu následujících měsíců. Jak měly vypadat? Ve zkratce: nominace na její třetí olympiádu, úspěch v Tokiu, založení rodiny se svým manželem Simonem, pak případný návrat na písečné kurty.

Jenže teď musí se svým partnerem a zároveň trenérem nejlepšího českého páru plány přehodnotit. „Trochu teď vstřebávám fakt, že olympiáda byla odložena, pro mě je to velká čára přes rozpočet,“ vzkázala z Los Angeles, kde zůstala se svým partnerem, zatímco její parťačka Barbora Hermannová odletěla domů za rodinou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Ahoj přátelé a kamarádi, tak už to máme černé na bílém, Letní olympijské hry 2020 v Tokiu se odkládají na rok 2021!!! I přesto, že se k tomuto zásadnímu kroku a moudrému rozhodnutí už pár dní schylovalo, je to pro nás velikánská změna a my se teď v týmu musíme poradit, jak s ní naložíme. Naše týmová trenérská rada už zasedla:), všichni zůstáváme pozitivní a těsíme se na nové výzvy, které tato zásadní změna programu přinese. Co se týče té letošní sezony, momentálně jen víme, že minimálně do konce května nebude žádný turnaj, což nám umožní upozadit naši přípravu na písku a využít toho, že teď máme další dva měsíce na to, abychom pořádně zamakaly na fyzičce. Chceme z této povinné volejbalové “pauzy” vytěžit co nejvíc, a tak se už teď věnujeme sledování a analýze našich zápasů, kvalitní individuální přípravě v posilovně a intervalovým drilům na wattbikes. A jak se říká “po každé bouřce vyjde slunce” a my teď stejně jako celý svět čekáme, až se všichni budeme moci vrátit zpátky do normálního chodu života, obohaceni znalostmi a nově nabytými vědomostmi z dob karantény. Maki*Bára #update

Příspěvek sdílený Team Hermannová & Sluková (@bara.maki.beach),Bře 24, 2020 v 3:08 PDT

Touha vrátit se na sportovní svátek, kde poprvé zazářila pátým místem v Londýně se svojí tehdejší spoluhráčkou Kristýnou Kolocovou, ale převážila. „Jsem člověk, který má rád nějaký plán a vizi, a najednou je všechno jinak. Na druhou stranu Tokio bych strašně chtěla, a pokud to znamená všechny plány, co jsem měla, odložit o rok, tak to tak bude,“ prohlásila odhodlaně.

Rozhodnutí Slukové ocenila i její spoluhráčka. „Maki odkládá svůj velký plán o rodině a já jí za to moc děkuju. Rozhodla se, že se mnou celou tu přípravu odpinká, odehraje,“ prohlásila Hermannová.

Elitní český pár vloni přibrzdily zdravotní potíže Slukové, a tak zatím neměl odehraný dostatečný počet turnajů pro olympijskou kvalifikaci. Letos se turnaje včetně toho ostravského kvůli pandemii koronaviru odkládají, a tak nikdo neví, kdy sezona začne.

„Máme momentálně pauzu do konce května. Půjdeme si na to jako celý tým sednout, po fyzické stránce se udržujeme fit, následující čtyři týdny věnujeme spoustu energie do fyzické přípravy a jakmile se znovu setkáme, vylezeme spolu na kurt, abychom byly připravené do toho pořádně naskočit,“ plánuje Sluková.

Reklama

Související témata: