Hlavní obsah

Hazardéři, nebo úplní blázni? Některé soutěže i během pandemie stále pokračují

Praha

Pandemie koronaviru zastavila sportovní svět, výjimky se přesto najdou. Nejde sice o nejsledovanější soutěže světa, ale například běloruský hokej, fotbal nebo házená mají svoji úroveň. Větší raritu pak najdeme třeba v Asii. Víte, kde v tuhle chvíli probíhají basketbalové zápasy?

Foto: Sport.cz

Mracus Keene je jeden z mála sportovců, kteří ještě stále hrají soutěž i v době pandemie.

Článek

Že ne? Tak vám pomůžeme. Třeba basketbalová soutěž v Tádžikistánu je v plném proudu. Hornatá středoasijská země, která je ve světovém rankingu až na 165. místě, svoji soutěž nepřerušila, a tak máme alespoň možnost náhlédnout pod její pokličku. A i basketbalisté Nymburku by koukali, že může být i daleko větší lokální suverén, než jsou právě oni.

Tým z Dušanbe vede soutěž s bilancí 18-0 a skóre 1861:979. Zajímavý byl kupříkladu zápas s pátým celkem tabulky Zuhrem. Lídr ligy zvítězil 150:47 a dokumentoval, že kromě kvality chybí v této hornaté zemi i vyrovnanost celků z nejvyšší soutěže.

Soutěž na Tchaj-wanu už přece jenom větší kvalitou disponuje. Do služby tamních celků se totiž zapisují také talentovaní Američané a v úzké pětičlenné tabulce jsou všechny týmy konkurenceschopné. Ukrajinec Igor Zajcev prožil například část kariéry ve španělské Manrese. Nejlepší střelec ligy, americké křídlo Franklin Session už byl vyhlášen nejlepším hráčem také v Kataru. Marcus Keene byl dokonce v sezoně 2016-17 nejlepším střelcem celé soutěže NCAA. Takoví borci by se zcela jistě neztratili ani v Evropě.

Bělorusko je na starém kontinentu jediným státem, kde se ještě soutěže konají. A ve velkém. Autoritativní prezident Lukašenko si s virem vrásky nedělá, a dokonce o něm zavtipkoval v rozhovoru po své oblíbené aktivitě - ledním hokeji.

V zemi, v níž žije necelých 10 milionů obyvatel, se dále hrají nejvyšší soutěže v házené, fotbale nebo právě v Lukašenkově nejvíc podporovaném hokeji.

Jsou představitelé národních svazů blázni, že nechávají zápasy plynout, nebo jim jejich hazard vyjde a díky tomuto riziku neutopí během pandemie tolik peněz jako soutěže, které jsou přerušené?

Reklama

Související témata: