Hlavní obsah

Volejbalovou extraligu vítězové první ligy zřejmě nerozšíří

Volejbalová extraliga mužů a žen se zřejmě pro příští ročník o prvoligové vítěze nerozšíří. Mužskému týmu Bučovic i ženskému celku Dobřichovic chybí finance i odpovídající hala, proto nabídku po rozhodnutí svazu nejspíše nevyužijí.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

V aktuální sezoně nedohrané kvůli pandemii koronaviru ani příští rok nikdo z elitní soutěže nesestoupí. Naopak mohou počet účastníků na třináct rozšířit volejbalisté Sokola Bučovice, respektive na jedenáct týmů hráčky Sokola Dobřichovice.

"Definitivní 'ne' postupu zatím neříkáme, ale ty misky vah se k němu převažují," řekl Vyškovskému deníku manažer a zároveň trenér bučovického týmu Zbyněk Čížek. Největším problémem je pro klub sportovní hala s nízkým stropem.

"Na jedné straně je možnost hrát extraligu obrovskou euforií, odměnou hráčům i nám ve vedení a samozřejmě taky velikým sportovním úspěchem, který se těžko dá zopakovat. Na druhé straně by bylo potřeba přetransformovat celý klub na téměř profesionální bázi. Výrazným způsobem navýšit rozpočet, což bychom ale asi dokázali," vypočítal.

Dobřichovice by mohly využít pro extraligové zápasy svoji jinou, větší halu, ale scházejí jim peníze. "Chybí nám skoro milion korun," řekl České televizi šéf klubu Jaroslav Čermák.

Reklama