Hlavní obsah

Házenkářky na úvod Slovakia Cupu remizovaly s Maďarskem

BRATISLAVA

České házenkářky remizovaly na úvod mezinárodního turnaje Slovakia Cup s B-týmem Maďarska 28:28. Utkání bylo zahájeno již ve čtvrtek, po deseti minutách muselo být ale ve Stupavě přerušeno kvůli tomu, že do haly zatékalo. Odpoledne český tým pro změnu v Bratislavě porazil účastníka druhé skupiny Portugalsko vysoko 32:23, tento výsledek se ale do tabulky nebude započítávat.

Článek

V ranním utkání byly na obou stranách nejlepšími hráčkami levé spojky. V českém týmu zazářila loňská házenkářka roku Lenka Kysučanová, která nastřílela 13 branek.

Češky dnes začaly s dvoubrankovým mankem 5:7, v 50. minutě pak byl stav dokonce už 23:27 v jejich neprospěch. Koncovku ale zvládly lépe a nakonec vybojovaly remízu.

"V průběhu první půle jsme začali bránit osobně nejlepší hráčku soupeře, a tím se jejich protiútok trochu zabrzdil. V závěru utkání jsme výborně zvládli oslabení, které se nám podařilo vyhrát, a v následující přesilovce skóre zápasu vyrovnat," komentoval duel kouč Jiří Tkadlec na svazovém webu.

Proti Portugalsku dostaly větší příležitost hráčky, které dopoledne hrály méně, a za důvěru se trenérovi odvděčily vysokým vítězstvím. Český tým i bez odpočívajících Kysučanové a Růčkové už zhruba po čtvrthodině vedl o šest gólů 10:4. Soupeř se sice po přestávce dokázal přiblížit až na dvoubrankový rozdíl, ale pak opět ovládly palubovku Tkadlecovy svěřenky.

"Chtěli jsme vyzkoušet některé nové hráčky a byl jsem příjemně překvapen přístupem celého družstva. Oplatili jsme Portugalsku porážku z turnaje v Holandsku před dvěma lety," pochvaloval si Tkadlec.

V sobotu se český tým utká ve Stupavě od 15:30 s Rumunskem, v neděli jsou na programu zápasy o konečné umístění.

Česko - Maďarsko B 28:28 (13:15)
Sestava a branky ČR: Selicharová, Doláková - Zámorská, Krouská, Kysučanová 13, Zachová 3, Poznarová 1, Salčáková 1, Růčková, Kutlvašrová, Mouleová, Hrbková 1, Simerská 2, Vojtíšková 5, Budayová, Tomečková 2.
Česko - Portugalsko 32:23 (15:11)
Sestava a branky ČR: Selicharová, Doláková - Zámorská 4, Krouská 2, Zachová 2, Poznarová 5, Salčáková 5, Mouleová 1, Hrbková 3, Simerská 2, Vojtíšková 2, Budayová 1, Tomečková 3.

Reklama