Hlavní obsah

České házenkářky budou při losu ME v nejhorším čtvrtém koši

Praha

České házenkářky budou při červnovém losu mistrovství Evropy v posledním ze čtyř výkonnostních košů. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného tak mají jistotu, že na prosincovém šampionátu v Norsku a Dánsku nenarazí na Slovinsko, Polsko a Chorvatsko. Informovala o tom evropská federace EHF.

Foto: Profimedia.cz

České házenkářky se radují z postupu

Článek

Češky se na šampionát dostaly poté, co EHF kvůli pandemii koronaviru zrušila zbytek rozehrané kvalifikace a rozhodla, že na Euro postoupí stejné týmy, jaké se představily na předloňském mistrovství. Bašného celek po dvou z šesti kol kvalifikace figuroval ve své skupině s dvěma výhrami na postupovém druhém místě.

Týmy budou při losu rozděleny podle pořadí na minulém Euru. České hráčky před dvěma lety obsadily předposlední 15. místo, proto byly zařazeny do čtvrtého koše. V nejsilnějším prvním koši jsou obhájkyně zlata Francouzky, Rusky, Nizozemky a Rumunky.

Los šampionátu se uskuteční 18. června ve Vídni. Mistrovství Evropy je na programu od 3. do 20. prosince v Norsku a Dánsku. Češky se na Euru představí potřetí za sebou.

Losovací koše:
1. koš: Francie, Rusko, Nizozemsko, Rumunsko.
2. koš: Norsko, Švédsko, Maďarsko, Dánsko.
3. koš: Černá Hora, Německo, Srbsko, Španělsko.
4. koš: Slovinsko, Polsko, ČR, Chorvatsko.

Reklama