Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu vyhráli v NBA třináctý zápas za sebou

Basketbalisté Bostonu vyhráli v NBA třináctý zápas za sebou. Ve čtvrtek zvítězili na palubovce Washingtonu 122:88 a v dosavadním průběhu zámořské soutěže mají na kontě 21 výher a pouhé dvě prohry, což je nejlepší start Celtics do sezony v historii klubu.

Článek

"Jsem velký fanoušek historie. Stát se součástí historie klubu s takovou minulostí a tradicí je skvělé," řekl Kevin Garnett, který se na vítězství Bostonu podílel jedenácti body a 12 doskoky. "Vždycky je dobré zapsat se do historie. Obzvlášť ve slavném klubu jako je Boston, protože tam už nemáte tolik možností dělat nové rekordy," přidal autor 22 bodů Paul Pierce.

Třináct vítězství za sebou je pro tým Celtics nejdelší klubovou sérií od sezóny 1985/1986, kdy vyhrál ještě o jeden zápas víc. Triumfem nad Washingtonem si navíc Boston připsal již deváté vítězství z posledních deseti zápasů na soupeřových hřištích.

Wizards zaznamenali šestnáctou prohru v sezóně a s pouhými čtyřmi výhrami vyrovnali nejhorší vstup do NBA v historii klubu. Stejnou bilanci měl klub z hlavního města USA v sezóně 1966/1967.

NBA:
Washington - Boston 88:122, Utah - Portland 97:88, Dallas - Charlotte 95:90.

Reklama

Související témata: