Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic prohráli v LM s Dynamem Moskva 1:3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté Českých Budějovic prohráli v Lize mistrů i čtvrtý zápas. Favorizovanému Dynamu Moskva s řadou ruských reprezentantů a proslulým brazilským smečařem Dantem ve středu ve své hale podlehli 1:3 po setech 25:22, 19:25, 22:25 a 18:25.

Článek

Jihočeši sice zůstali v tabulce skupiny B poslední, naději na účast v osmifinále však ještě neztratili. Postoupit do play off Ligy mistrů, které v dubnu vyvrcholí v Praze, se totiž dá i z třetího místa, v případě příznivé bilance se dokonce i čtvrtý celek konečné tabulky může dostat alespoň do čtvrtfinále Poháru CEV.

Bojovně naladěný českobudějovický tým zaskočil v úvodní sadě favorita pečlivou obranou, v koncovce navíc Dynamo několikrát chybovalo. Smečař Čajan proměnil nebojácným útokem druhý setbol a nadšená hala slavila, jako by už český mistr postupoval ze skupiny.

Od druhého dějství ale hosté zpřesnili hru, Dante několikrát tvrdě zaútočil ze zadní pozice, a když Jihostroji přestal vycházet servis, neměl ruský klub s cestou k očekávanému vítězství vážnější potíže. Jen v třetím setu ještě domácí poměrně dlouho drželi krok, jenže potom rozhodl dělový servis nahrávače Grankina, který posunul skóre až na 13:18.

Trenér Petr Brom ještě zkusil vyměnit nahrávače Sládečka za Dvořáka, který si nevedl špatně, ale na favorita z Moskvy to nestačilo. "V úvodu šlo Dynamo rychle do vedení, pak polevilo. Myslím, že nás Rusové trochu podcenili a my toho dokázali využít. Mezi nejlepší hráče zápasu patřili nahrávač Grankin a Brazilec Dante, my ale také nehráli špatně, podali jsme výkon, na který jsme měli," řekl novinářům blokař Stanislav Pochop.

Miroslav Čajan poznamenal, že byl velký rozdíl hrát proti Dynamu doma a venku. "V Moskvě jsme na ně vůbec neměli. Vždy, když k nám někdo v Lize mistrů přijede, hrajeme vyrovnané zápasy. Více si věříme. Myslím si, že jsme je docela zaskočili. Ale nahrávač Grankin hrál výborně, dal nám taky pár es. Těžko s tím šlo něco dělat, je to pan hráč," prohlásil Čajan.

Liga mistrů - 4. kolo:
Jihostroj České Budějovice - Dynamo Moskva 1:3 (22, -19, -22, -18)
Rozhodčí: Georgiev (Bul.), Nederhoed (Niz.). Čas: 97 min. Diváci: 1400.
Sestava Č. Budějovic: Sládeček, Bonini, Mach, Pochop, Čajan, Zach, libero Habada - Dvořák.
Noliko Maaseik - Vitoria SC 3:0 (18, 10, 23).
Tabulka skupiny B:
1. Dynamo Moskva44012:48
2. Noliko Maaseik4228:76
3. Vitoria SC4227:86
4. České Budějovice4044:124

Reklama

Související témata: