Hlavní obsah

Světový okruh v plážovém volejbalu v příštím roce v Praze nebude

PRAHA

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů se v příštím roce v Praze neuskuteční. Podle dnešního vyjádření předsedy Asociace beachvolejbalu Josefa Beneše staršího se českým pořadatelům kvůli globální ekonomické recesi nepodařilo zajistit dostatečné sponzorské pokrytí soutěže.

Foto: United sport partners

Plážový volejbalista Michal Bíza - ilustrační foto

Článek

V kalendáři akcí na rok 2009, který dnes zveřejnila mezinárodní volejbalová federace FIVB, Praha po letošní premiéře chybí. "Přitom o nás hodně usilovali, ve srovnání s ostatními zeměmi jsme dostali na vyjádření dokonce měsíc navíc, do konce listopadu. Ale kvůli finanční krizi jsme neměli jisté sponzory," uvedl Beneš. Rozpočet květnového turnaje kategorie Open na Štvanici se pohyboval kolem 12 miliónů korun.

Pražská premiéra přitom byla všeobecně považována za velký úspěch, ocenila ji i FIVB. "Vyneslo nám to velký kredit, dostali jsme se dokonce mezi tři nejlepší turnaje roku. Štvanice je nádherná, jiný areál s pevnými tribunami je na světě snad jen jeden, povedla se organizace, skvělé byly návštěvy. Ale prostě jsme si teď nemohli dovolit něco jen tak slíbit, aby se to potom muselo zrušit," řekl Beneš.

Podle předsedy českého beachvolejbalu se Praha pokusí vrátit do Světového okruhu mužů v roce 2010. "Rozhodně jsme nesložili ruce do klína, i když ta ekonomická situace může být za rok ještě horší," podotkl Beneš. Mužský turnaj nižší kategorie challenger v Česku zůstane, stejně jako letos ho v červenci uspořádá Brno.

Kalendář Světového okruhu 2009:
14.-19. dubna: Brasília, 28. dubna-3. května: Šanghaj, 12.-17. května: Řím (ženy), 20.-24. května: Ósaka (ženy), 27.-31. května: Myslowice (muži) a Soul (ženy), 25. června-5. července: Stavanger (mistrovství světa), 7.-12. července: Gstaad (Grand Slam), 14.-19. července Moskva: (Grand Slam), 21.-26. července: Marseille (Grand Slam), 28. července-2. srpna: Klagenfurt (Grand Slam), 4.-9. srpna: Stare Jablonki, 11.-16. srpna: Kristiansand, 18.-23. srpna: Aland, 25.-30. srpna: Haag, 2.-6. září: Roseto (muži), 9.-13. září: Barcelona (ženy), 19.-24. října: Dubaj, 27. října-1. listopadu: Sanja, 4.-8. listopadu: Pchúket (ženy).

Reklama