Hlavní obsah

Kubeš: V reprezentaci nám už dochází čas, abychom udělali úspěch

Tomáš FlieglSport.cz

Hvězdou čtvrtečního utkání Novoročního turnaje proti Slovensku byl český házenkář Daniel Kubeš. Pilíř defenzívy tentokrát předvedl i útočné schopnosti a sedmi góly rozhodl o vítězství národního celku. "Bylo příjemné si takhle zastřílet,“ řekl hráč bundesligového Lemga v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Potěšila vás výhra nad bývalým federálním partnerem?

Samozřejmě jsme rádi, že jsme Slováky porazili. I když hra nebyla žádný zázrak. Musíme se zlepšit, jinak Maďary v dalším zápase neporazíme.

Je cítit, že se soupeř připravuje na blížící se mistrovství světa?

Rozdíl je určitě vidět. Jsou už připravení a koncentrovaní na šampionát. Mistrovství světa je důležitým milníkem v kariéře každého házenkáře.

Bolí pořád vyřazení v kvalifikaci MS v Srbsku? (Češi prohráli v červnu v Niši 24:29 a pro menší počet vstřelených gólů na hřišti soupeře byli v play-off o MS vyřazeni - pozn.red.)

Stále to mrzí, ale tak to ve sportu chodí. Byla to pro nás velká škola, pro většinu kluků to byl nejtěžší zápas jejich dosavadní kariéry. Přes prohru jsme se posunuli zase o kus dál.

Mrzí vás to i z toho důvodu, že jste na posledním mistrovství Evropy měl zdravotní problémy a mohl po viróze spoluhráčům pomoci až v zápase proti Polsku?

Nad tím takhle nepřemýšlím, byly to dvě rozdílné akce. V Norsku to byla moje osobní smůla.

Na dalším kontinentálním šampionátu byste už neměli chybět, kvalifikace je po čtyřech výhrách rozjetá skvěle.

Rozjeté máme vše dobře, ale kvalifikace se bude lámat teď v červnu. Nám už v reprezentaci dochází čas, abychom něco uhráli. Hodně klukům je kolem třicítky, zbývají možná dva nebo tři roky.

První poločas duelu se Slováky jste téměř jen proseděl na lavičce.

Byli jsme s Filipem Jíchou domluveni s trenérem, že budeme spíše odpočívat. Přeci jen jsme ještě ve středu ve Stuttgartu hráli za tým hvězd bundesligy při rozlučce německého reprezentanta Michaela Baura.

V lize jste naposledy koncem prosince překvapivě prohráli v Melsungenu. Lemgo je ale třetí, takže s dosavadním průběhem sezóny panuje spokojenost?

Před zápasem jsme dokonce byli ještě druzí! Byl to hrozný výsledek, nepočítali jsme, že tam ztratíme body. Ale už od poloviny prosince jsme měli problémy. Malinko jsme se uspokojili. Nikdo nečekal, že budeme takhle vysoko. Jinak poslední půlrok byl dobrý, hlavně v obraně jsme se zlepšili.

Proti předposlednímu Stralsunderu po pauze pro mistrovství světa byste ale prohrát neměli.

To se nám doma nestane. Neprohrajeme.

Reklama