Hlavní obsah

Králem smečařů v NBA je Robinson z New Yorku

Nate Robinson z New Yorku vyhrál soutěž ve smečování v předvečer exhibičního Utkání hvězd basketbalové NBA. Stal se tak králem večera, kdy se diváci ve Phoenixu bavili pozoruhodnými kousky hvězd.

Článek

Robinson, jenž soutěž Slam Dunk vyhrál již v roce 2006, využil při svém kousku postavu obhájce loňského prvenství Dwighta Howarda. Toho při svém pokusu za pomoci odrazového můstku přeskočil a zasmečoval do koše. Za svůj kousek dostal 52 procent hlasů od fanoušků. Pivot Orlanda Howard v úvodních kolech soutěže diváky nadchl opět svým pokusem v převlečení za filmovou postavu Supermana, který už použil loni.

Soutěž v proměňování tříbodových pokusů se stala kořistí Daequana Cooka z Miami, jenž ve finále porazil Rasharda Lewise z Orlanda. Ten dlouho vedl, ale v rozhodujících chvílích nedal jedenáct pokusů za sebou. Jason Kapono z Toronta se mohl stát teprve třetím basketbalistou, který by tuto soutěž vyhrál třikrát za sebou, nakonec ale prohrál s oběma finalisty o jediný koš.

V soutěži všestrannosti, kdy basketbalisté zdolávají trať s překážkami, driblují, přihrávají a střílejí, vyhrál chicagský Derrick Rose. Střeleckou exhibici, při níž bojují týmy složené z hráčů NBA, basketbalistek WNBA a bývalých hvězd, ovládla trojice z Detroitu.

Reklama