Hlavní obsah

Volejbalistkám Brna a Prostějova chybí jedna výhra do finále

PRAHA/OLOMOUC

Volejbalistkám Brna a Prostějova chybí jediná výhra k postupu do finále extraligy. Brno ve středu v druhém semifinále zvítězilo v Olomouci 3:0, Prostějov přehrál obhájkyně mistrovského titulu z Olympu Praha 3:1. Poslední krok mohou oba vítězné týmy udělat v sobotu v domácím prostředí.

Článek

Prostějovské suverénky dosavadního průběhu sezony se přitom v Praze dostávaly do tempa pomaleji, zpočátku se neuměly vyrovnat s domácím servisem a ani v útoku s výjimkou Soaresové neoplývaly jistotou. O slibný čtyřbodový náskok však Olymp v koncovce úvodní sady přišel a o poslední dva body pro hostující celek se rezolutními údery postaraly Spalová a Pušněnkovová.

Druhé dějství pro sebe Prostějov rozhodl devítibodovou šňůrou při servisu Thomasové, která posunula skóre až na 19:10. Olymp se nevzdal, díky tlaku na podání získal třetí set, ale Prostějov vzápětí odpověděl stejnou mincí a v sérii si připsal druhé vítězství. Rozhodl přitom až sedmý mečbol, tři předtím odvrátila třemi esy Vanžurová.

Trenér Prostějova Miroslav Čada uznal, že soupeřky lépe přihrávaly. "My jsme dostali deset přímých bodů z podání, nervozita pracovala po celý zápas. V útoku jsme sice byli výrazně lepší, ale Olymp se držel obranou a nakonec rozhodly jeden dva míče," prohlásil Čada.

Kouč Pražanek Stanislav Mitáč své svěřenkyně i po prohře chválil. "Takovou porážku dokážu unést, protože byla po statečném boji a po pěkném volejbalu," konstatoval. Realisticky dodal, že cílem jeho výrazně omlazeného týmu letos zůstává extraligový bronz. "A když sehrajeme s Prostějovem kvalitní zápasy, je to skvělá průprava," řekl Mitáč.

V Olomouci se hrál v prvních dvou setech vyrovnaný volejbal a v koncovkách jej Brňanky získaly až při třetím, respektive druhém setbolu. Favorita těsné výhry uklidnily a třetí dějství už suverénně ovládl.

Druhé semifinálové zápasy extraligy volejbalistek:
Olymp Praha - Prostějov 1:3 (-23, -13, 20, -26)
Rozhodčí: Činátl, Rychlík. Čas: 95 min. Diváci: 300. Stav série: 0:2.
Olomouc - Brno 0:3 (-23, -24, -18)
Rozhodčí: Hudík, Krtička. Čas: 74 min. Diváci: 700. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: