Hlavní obsah

Evropské házenkářské poháry bude hrát šest českých týmů

Vídeň

Evropské poháry v házené bude hrát v příští sezoně šest českých týmů. Jediným zástupcem v druhé nejvýznamnější Evropské lize budou tuzemské suverénky z Mostu, jež se na rozdíl od loňska nedostaly do nejprestižnější Ligy mistryň. Nasazení družstev oznámila na webu Evropská házenkářská federace.

Foto: Zdeněk Koza

Mostecké házenkářky. Ilustrační foto.

Článek

Mostečanky hrály v minulé sezoně po úspěchu v kvalifikaci elitní kontinentální soutěž poprvé v historii, pro letošek ale mají pozici prvních náhradnic. V Evropské lize, jež nahradila dosavadní Pohár EHF, byli "Černí andělé" nasazeni do závěrečného třetího kvalifikačního kola. V něm budou usilovat o postup do skupinové fáze.

Dalších pět českých týmů se představí v Evropském poháru, nástupci dosavadního Vyzývacího poháru. Pohárová "trojka" se bude hrát od začátku vyřazovacím systémem. V druhém kole se představí házenkáři Zubří, Karviné a Nového Veselí, do třetího kola byla nasazena Dukla Praha. V ženské části začne ve třetím kole pražská Slavia.

V evropských pohárech nebude v příštím ročníku hrát loňský mistr extraligy a vedoucí tým tabulky předčasně ukončené minulé sezony Plzeň. Klub, jenž bude od nové sezony působit pod novým názvem Talent tým Plzeňského kraje, se do pohárů nepřihlásil kvůli finančním a organizačním nárokům způsobeným koronavirovou situací.

Evropské pohárové soutěže by měly začít v polovině října.

Reklama

Související témata: