Hlavní obsah

Volejbalová Olomouc musela kvůli koronaviru opět měnit kádr

Úřadující české volejbalové mistryně z Olomouce přišly kvůli koronaviru o plánované dvě kubánské posily, místo nich získaly jiné dvě cizinky. Reprezentační univerzálku Gabrielu Orvošovou, která odešla do Polska, měla nahradit Regla Graciaová, nakonec post hlavní útočnice zaujme Chorvatka Katarina Pilepičová. A místo kubánské smečařky Sulian Matienzové angažoval hanácký tým Španělku Maríi Priscillu Schlegelovou.

Foto: VK UP Olomouc

Úřadující české volejbalové mistryně z Olomouce přišly kvůli koronaviru o plánované dvě kubánské posily, místo nich získaly jiné dvě cizinky.

Článek

Kubánské hráčky kvůli pandemii covidu-19 nemohou do Česka přiletět, stejně tak brazilská nahrávačka Milla Camurcaová. Na tento post Olomouc již v minulém týdnu angažovala domácí reprezentantku Kateřinu Valkovou. Nyní klub oznámil příchod dalších dvou cizinek. Pilepičová naposledy hrála za finského mistra LP Viesti a znovu ji tak čeká Liga mistryň, Schlegelová působila v domácí španělské soutěži.

Pilepičová se pokusí v Olomouci navázat na své krajanky, které dres loňských mistryň nedávno oblékaly - Dumančičovou, Sainovou a Čutukovou. "Byli jsme s jejich výkony spokojení. Všechny prokázaly kvalitu a fanoušci si je oblíbili. Doufám, že k nám přinese opět jižanskou dravost a bezstarostnost," uvedl na klubovém webu předseda Jiří Zemánek.

Celek Univerzity Palackého se v Lize mistryň dostal přímo do hlavní soutěže. V době ukončení extraligové sezony kvůli koronaviru byl druhý za Šelmami Brno, jež ale právo na start v Lize mistryň nevyužily.

Reklama

Související témata: