Hlavní obsah

Úspěšná dvojice plážových volejbalistek se rozchází! Důvodem je těhotenství

Cesty slovenských plážových volejbalistek Natálie Přidalové (za svobodna Dubovcové) a Andrey Štrbové se rozcházejí. Elitní reprezentační dvojice už nebude pokračovat v boji o účast na olympijských hrách v Tokiu, které byly kvůli pandemii koronaviru přeloženy na příští rok. Důvodem jsou mateřské povinnosti 30leté Přidalové, píše oficiální portál Slovenské volejbalové federace.

Foto: Profimedia.cz

Slovenské plážové volejbalistky Natália Přidalová a Andrea Štrbová s bronzovými medailemi z turnaje v tureckém Mersinu.

Článek

O šest let mladší Štrbová se vrací k halovému šestkovému volejbalu, v němž byla úspěšnou slovenskou mládežnickou reprezentantkou.

„S tím, že přišla korona a přeložili olympiádu, nic neuděláme. Staly se věci, které nemůžeme ovlivnit, ale bereme to sportovně. Děkuju Andy za to, že se do toho pustila, a bylo úžasné sledovat, jaký udělala pokrok a i my společně. Teď už se velmi těším na to, co přijde," uvedla na svazovém webu Přidalová, která hrávala na písku od roku 2009 nejprve po boku Dominiky Nestarcové a od roku 2017 se Štrbovou.

Foto: Sport.cz

Plážové volejbalistky Natália Přidalová a Andrea Štrbová.

Konkurentky nejlepšího českého páru Markéta Nausch-Sluková, Barbora Hermannová získaly jedinou společnou medaili na okruhu World Tour, v květnu roku 2018 v tureckém Mersinu vybojovaly bronz. K nejhodnotnějším výsledkům patří rovněž 5. místo z loňského pětihvězdičkového turnaje nejvyšší kategorie Major ve švýcarském Gstaadu. Ve světovém žebříčku byly nejvýše loni v červenci, kdy jim patřila 19. příčka.

Reklama

Související témata: