Hlavní obsah

Nákaza řádí i mezi házenkářkami Písku

České Budějovice

Hygienici na jihu Čech zaznamenali ze čtvrtka na pátek deset nových případů nákazy koronavirem. Jsou mezi nimi písecké ligové házenkářky, které musely přerušit přípravu. Stále přibývají i případy v ubytovně pro agenturní pracovníky z ciziny na Prachaticku. Informovala o tom ředitelka krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Foto: Silvia Izquierdo, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

„Do dnešního podvečera se nám podařilo verifikovat a uzavřít šetření u deseti nových pozitivních případů. Jednalo se o sedm žen a tři muže. Místa nákazy jsou různá, od kontaktu s již dříve pozitivně testovanou osobou, přes nákazu na oslavě v Praze, na pracovišti, ale i na dovolené v Chorvatsku. Mezi novými verifikovanými případy jsou dva zahraniční pracovníci - z Maďarska a Ukrajiny - a také čtyři hráčky píseckého házenkářského oddílu," shrnula ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Po zjištěné pozitivitě jedné z hráček ligového A-týmu Sokola Písek, která se nakazila kontaktem s pozitivní osobou z Prahy, otestovali hygienici 14 hráček celku. „Pozitivní byly čtyři. Tým musel okamžitě přerušit přípravu a infikovaným hráčkám byla nařízena domácí izolace. Ostatní musí do karantény," doplnila Kotrbová.

Reklama

Související témata: