Hlavní obsah

Nymburk na úvod Evropského poháru prohrál o jediný bod v Bielle

BIELLA

Basketbalisté Nymburka v úterý zažili smolný vstup do Evropského poháru. Na půdě italského Lauretana Biella nezvládli závěr prvního poločasu, nechali si soupeře odskočit na poločasový rozdíl 12 bodů, a i když v závěru mohutně finišovali, nakonec podlehli 77:78.

Článek

Nymburk nehrál dobře už od samého začátku a nepřidaly mu ani potíže Arthura Leeho, kterého před zápasem stihly zažívací obtíže a nakonec do zápasu naskočil jen na chvíli. Zato italský tým se vyrovnal se třemi absencemi velmi dobře a zejména v závěru druhé čtvrtiny českému týmu odskočil. Za posledních pět minut před přestávkou dal Nymburk jen čtyři body a jeho manko výrazně narostlo.

"Hráli jsme dva rozdílné poločasy, v prvním jsme byli trochu zakřiknutí. Věděli jsme, že jim nehrají dva stabilní hráči, a možná se to spíš projevilo na naší psychice, hráli jsme trochu zabržděně," řekl ČTK po zápase kapitán Ladislav Sokolovský. Dvanáctibodovou ztrátu jeho tým sice ve druhé části začal stahovat a minutu před koncem se dostal na dvoubodový rozdíl, ale domácí nápor odrazili rychlým protiútokem. Sokolovského trojka v poslední vteřině už jen korigovala výsledek na 78:77.

Italský tým je v evropských pohárech nováčkem, přesto dokázal zkušený Nymburk hned v úvodu zaskočit nepříjemnou a atypicky hranou zónovou obranou. "Nikdo u nás v lize tímhle způsobem nehraje, chvíli nám trvalo, než jsme si zvykli," přiznal Sokolovský. "Je to škoda, dalo se tu vyhrát, ale dělali jsme dost chyb. V první části to bylo několik zbytečných ztrát a špatně zvolených zakončení. A pak v závěru u nás byla přemíra chyb z přílišné snahy," dodal.

Podobně mluvil i kouč Muli Kacurin. "Byl to těžký zápas, v prvním poločase jsme se těžko přizpůsobovali, hra jejich obrany byla velmi dobrá. Samozřejmě nejsme z toho výsledku šťastni, protože výhra byla v našich silách," řekl ČTK Kacurin. "Jedno pozitivum ale našel - výkon nemocného Leeho. "Artur dostal nějaký virus, před zápasem vypadal hodně zle, ale zkusil hrát a obětovat se pro tým. Odvedl maximum, mám z jeho přístupu velkou radost," uzavřel Kacurin.

Evropský pohár FIBA basketbalistů, skupina H - 1. kolo:
Lauretana Biella - ČEZ Nymburk 78:77 (21:14, 43:31, 55:50)
Nejvíce bodů: Aradori 18, Smith 16, Pasco, Chessa po 10 - Benda, Hanavan a Křemen po 11, Sokolovský a Pumprla po 10.
Ventspils - Bamberg 62:85.
Tabulka:
1. Bamberg11085:622
2. Lauretana Biella11078:772
3. ČEZ Nymburk10177:781
4. Ventspils10162:851

Reklama

Související témata: