Hlavní obsah

Phoenix v NBA poprvé nedal 100 bodů a prohrál v New Yorku

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu poprvé v sezóně NBA nedosáhli na hranici stovky nastřílených bodů a prohráli úterní zápas v New Yorku s Knicks 99:126. Domácí tým vybojoval nejvýraznější vítězství v sezóně díky jednoznačně ofenzivní taktice trenéra Mika D'Antoniho, který až do loňska tento styl hry praktikoval přes čtyři roky právě ve Phoenixu. Jeho bývalý tým přepustil po čtvrté prohře v sezoně vedení v soutěži losangeleským Lakers.

Článek

Phoenix přitom čtyři předchozí soupeře smetl v průměru o 21,3 bodu, tentokrát ale narazil. Do poločasu inkasoval 71 bodů, na konci třetí čtvrtiny už Knicks završili stovku. "Hrozný výkon. Celkem katastrofa, ale musíme to hodit za hlavu," konstatoval rozehrávač Steve Nash, autor 20 bodů. V týmu soupeře jej předčili s 27 Danilo Gallinari i s 24 David Lee a Knicks ukončili sérii šesti porážek.

Basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant uniká Darrenu Collisonovi z New Orleans Hornets.(2.12.09) foto: ČTK/AP/Lori Shepler

Do čela soutěže se tak prodrali Lakers, kteří výhrou 110:99 nad New Orleans protáhli vítěznou sérii o sedmý zápas. Proti oslabenému soupeři, který nadále postrádal zraněného špílmachra Chrise Paula a podruhé z rodinných důvodů Peju Stojakoviče, přenechal Kobe Bryant pozici nejlepšího střelce Andrewu Bynumovi (21), sám přidal 18 bodů.

NBA:
Charlotte - Boston 90:108, Denver - Golden State 135:107, LA Lakers - New Orleans 110:99, New York - Phoenix 126:99, Portland - Miami 100:107, Toronto - Washington 102:106.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články