Hlavní obsah

Milwaukee - Miami 114:116 Stav série 0:2Milwaukee podlehlo Miami i podruhé, Houston postoupil

Basketbalisté Milwaukee prohráli ve druhém kole play off NBA s Miami překvapivě i druhé utkání. Nejvýše nasazený tým Východní konference podlehl 114:116, když zápas rozhodl trestnými hody po vypršení časového limitu Jimmy Butler. Posledním postupujícím do druhého kola se stal Houston, který v sedmém utkání zdolal Oklahoma City 104:102. V další sérii Rockets vyzvou nasazenou jedničku Západní konference Los Angeles Lakers.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Zklamaný basketbalista Milwaukee Bucks Brook Lopez.

Článek

Bucks dokázali v posledních deseti sekundách smazat čtyřbodové manko. Nejprve po chybě Heat snížil Brook Lopez, 4,4 sekundy před koncem pak třemi šestkami vyrovnal Khris Middleton. Nebylo jim to však nic platné - Janis Adetokunbo totiž v poslední sekundě fauloval a Butler rozhodl šestkami, při nichž se už nedoskakovalo.

Kouč poražených Mike Budenholzer před novináři láteřil: "Jsme zklamaní výrokem rozhodčích, i jeho načasováním." Sudí si ale posléze verdikt obhájili.

"Osobně jsem měl za to, že jsem ho ubránil dobře," pokrčil rameny Adetokunbo. "Člověk nemusí být génius, aby tušil, že se na konci za vyrovnaného stavu pokusíme dostat míč k Jimmymu. Byl trpělivý, počkal si a to se ve výsledku vyplatilo," prohlásil kouč Heat Eric Spoelstra na adresu zkušeného hráče, který si připsal 13 bodů a šesti asistencí.

Miami pomohl k další výhře 23 body Goran Dragič. Nejméně 20 bodů si slovinský rozehrávač připsal v letošním play off už pošesté v řadě, což je jeho nejdelší série v dresu Heat. Tyler Herro dal 17 bodů, Jae Crowder 16.

Na druhé straně zaznamenal Adetokunbo 29 bodů a 14 doskoků, Middleton nastřádal 23 bodů a osm asistencí a Brook Lopez s Ericem Bledsoem si připsali po 16 bodech a sedmi doskocích.

Houston uspěl v rozhodujícím sedmém duelu s Oklahoma City, přestože jeho hlavní hvězda neměla zrovna nejlepší den. James Harden zaznamenal 17 bodů a devět asistencí. Trefil jen čtyři střely z pole z patnácti.

Ukázat se tak museli jiní. Eric Gordon nastřílel 21 bodů včetně pěti trojek, Robert Covington přispěl rovněž 21 body, když trefil ještě o jednu trojku více. Probudil se i Russell Westbrook, jenž ve třetím duelu po nucené pauze kvůli zranění nasbíral 20 bodů a devět doskočených míčů.

Rockets rozhodli zápas v poslední minutě. Za stavu 103:102 neproměnil Chris Paul střelu z odskoku, k další už se poté Thunder vinou několika chyb nedostali. Právě Paul přitom zazářil, když si připsal triple double za 19 bodů, 11 doskoků a 12 asistencí.

Nejlepším střelcem poražených byl s osobním maximem 30 bodů nováček Luguentz Dort. Shai Gilgeous-Alexander zaznamenal 19 bodů.

Play off NBA v Orlandu:
1. kolo:
Západní konference - 7. zápas:
Houston - Oklahoma City 104:102 (konečný stav série 4:3).
2. kolo:
Východní konference - 2. zápas:
Milwaukee - Miami 114:116 (stav série 0:2).

Reklama

Související témata: