Hlavní obsah

Ideální pětku NBA tvoří James, Adetokunbo, Harden, Davis a Dončič

New York/Praha

LeBron James byl pošestnácté v kariéře zařazen do nejlepší sestavy za výkony v základní části NBA a stal se samostatným rekordmanem. Posunul se před Kareema Abdula-Jabbara, Kobeho Bryanta a Tima Duncana, s kterými se dosud o prvenství dělil. Hvězdný hráč Los Angeles Lakers byl potřinácté, což je rovněž rekord, zvolen do první pětky, navíc jej do ní zařadilo všech sto hlasujících novinářů, takže obdržel maximální počet 500 bodů. Jednomyslně byl do prvního týmu zařazen také nejužitečnější hráč předchozí sezony Janis Adetokunbo z Milwaukee.

Foto: Ashley Landis, Reuters

Janis Adetokunbo se spoluhráči z Bucks.

Článek

James byl v minulosti také dvakrát zvolen do druhého týmu a loni do třetího. Adetokunbo dostal maximum bodů druhým rokem po sobě, v některém ze tří volených týmů je už počtvrté.

V první pětce obě superstar doplnili James Harden z Houstonu (474 bodů), Anthony Davis z Los Angeles Lakers (455) a Luka Dončič z Dallasu (416), který se ve své druhé sezoně v zámořské lize prosadil do ideální sestavy NBA poprvé.

Do druhého týmu byli zařazeni Kawhi Leonard (LA Lakers), Nikola Jokič (Denver), Damian Lillard (Portland), Chris Paul (Oklahoma) a Pascal Siakam (Toronto). Ve třetí pětce se ocitli Jayson Tatum (Boston), Jimmy Butler (Miami), Rudy Gobert (Utah), Ben Simmons (Philadelphia) a Russell Westbrook (Houston).

O složení týmů hlasuje komise složená ze stovky zástupců sportovních zpravodajských médií. Hráči dostávají po pěti bodech za zařazení do prvního týmu, po třech bodech za druhý tým a po jednom za třetí tým.

Reklama