Hlavní obsah

Orlando v NBA získalo Arenase, Türkogla a Richardsona

ORLANDO

Kontroverzní basketbalista Gilbert Arenas opouští v NBA Washington a bude hrát za Orlando. To v sobotu získalo také trojici Hedo Türkoglu, Jason Richardson a Earl Clark z Phoenixu. Do Washingtonu naopak zamířil Rashard Lewis a do Phoenixu Vince Carter, Mickael Pietrus a Marcin Gortat.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Ron Artest ještě v dresu Lakers. Nyní se z Washingtonu stěhuje do Orlanda.

Článek

Magic jsou v pořadí Jihovýchodní divize druzí za hvězdami nabitým Miami, jenže deset porážek v 26 utkáních představám funkcionářů rozhodně neodpovídalo. Mužstvu se nepovedly především poslední zápasy, po nichž přišlo o vedoucí pozici ve Východní konferenci. "Týmu něco chybělo, potřeboval prostě trochu změnit a oživit," řekl prezident Orlanda Otis Smith.

Arenas se v minulé sezóně nechvalně proslavil incidentem s pistolemi v týmové šatně. Kvůli tomu pro něj ligový ročník předčasně skončil, navíc si odpykává dvouletou podmínku za nedovolené ozbrojování. Před letošním přípravným utkáním s Atlantou zase lhal trenérovi a předstíral zranění kolena, aby pomohl do sestavy spoluhráči.

Türkoglu se do Orlanda vrací po roce a půl, loni byl jednou z hlavních postav při cestě Magic do finále NBA. Turecký reprezentant, letošní vicemistr světa, zamířil do svého bývalého klubu přes Toronto a Phoenix.

Reklama