Hlavní obsah

Basketbalisté Miami po dvanácti zápasech poprvé prohráli, zařízl je těsně Dallas

MIAMI

Basketbalisté Miami našli po dvanácti vítězných zápasech v NBA přemožitele. Heat v pondělí na vlastní palubovce prohráli 96:98 s Dallasem.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Na výhře Dallasu měl velký podíl Dirk Nowitzki (vpravo).

Článek

Mavericks potvrdili, že se jim proti Miami daří, nad tímto soupeřem si v základní části připsali už 14. vítězství za sebou. "Nějaké série mě moc nezajímají. Snažíme se jen hrát dobrý basketbal a vyhrát maximum zápasů," prohlásil trenér Dallasu Rick Carlisle.

Jeho tým opět dokázal, že v aktuální sezóně je specialistou na ukončení vítězných sérií. Dallas v dosavadním průběhu NBA utnul protivníkům už šest minimálně pětizápasových šňůr - San Antonio mu stejně jako nyní Miami podlehlo po 12 výhrách, New Orleans po osmi, Utah po sedmi, Boston a Oklahoma po pěti.

Na výhře v Miami měl velký podíl Dirk Nowitzki s 26 body a také Jason Terry, který všech svých 19 bodů zaznamenal v posledních jedenácti minutách. "Jet konečně ve čtvrté čtvrtině zabral. Je to náš finišman," řekl Nowitzki.

Jamese vymazali

Dallas navíc v první polovině zápasu nedovolil domácí hvězdě LeBronu Jamesovi dát ani bod. "Dokážou vás rozhodit," řekl James. "Máme za sebou třicet zápasů a týmy jako Dallas spolu hrají hrozně dlouho. Pořád máme dost času na to, aby se z nás stal elitní tým," nelámal si nad prohrou hlavu Dwyane Wade.

Utah vyhrál v Clevelandu 101:90 a trenér hostů Jerry Sloan, který vede Jazz od roku 1988, si připsal 1210. vítězství v kariéře. V žebříčku vyrovnal bilanci Pata Rileyho, lepší už jsou pouze Lenny Wilkens (1332) a Don Nelson (1335).

Výsledky NBA:
Atlanta - Orlando 91:81, Cleveland - Utah 90:101, Golden State - Houston 112:121, Indiana - New Orleans 94:93, LA Clippers - Minnesota 113:90, Miami - Dallas 96:98, Portland - Milwaukee 106:80, San Antonio - Phoenix 118:110, Washington - Charlotte 108:75.

Reklama

Související témata: