Hlavní obsah

Reprezentovat je pro mě čest, chci na další olympiádu, říká basketbalistka Veselá

Baketbalistka Jana Veselá se ve středu vrátila na brněnskou palubovku, kde se spoluhráčkami z Valencie uštědřila Brňankám v utkání Evropské ligy debakl. Při svém návratu si zavzpomínala na své působení v moravské metropoli, ale také na skvělý úspěch s českou reprezentací. "Reprezentovat je pro mě čest, chci na další olympiádu," řekla v rozhovoru pro Právo.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Jana Veselá, dříve hráčka Brna, si v dresu Valencie vychutnala vysoké vítězství.

Článek

S jakými pocity jste se vrátila s Valencií k zápasu basketbalové Euroligy do brněnské haly, v níž jste v minulosti slavila řadu úspěchů?

V Brně jsem strávila pět nádherných sezón a mám na klub i město jen ty nejkrásnější vzpomínky. Byla jsem moc ráda, že si zde mohu zahrát i v soupeřově dresu. Zpočátku jsem byla trochu nervózní, ale brzy to ze mě spadlo. Myslím, že jsme na Rosničce zanechaly dobrý dojem.

Zvítězily jste vysoko 98:49. Čekala jste, že si s českými mistryněmi poradíte tak snadno?

To ne. Ale bylo znát, že Brňanky už měly postup ztracený a přistoupily k zápasu až příliš na pohodu. My jsme se naopak snažily honit každý bod kvůli co nejlepšímu nasazení do play off. Máme totiž vysoké ambice, naším cílem je minimálně účast ve Final Four.

Loni na sklonku léta jste se Seattlem vyhrála zámořskou WNBA a na podzim jste pak s českou reprezentací vybojovala stříbrnou medaili na domácím MS. Změnilo to nějak vaši pozici ve španělském družstvu?

K oběma úspěchům mi ve Valencii kdekdo gratuloval. Rozhodně teď ale kvůli tomu nehrávám víc než předtím. Trenér se při určení sestavy rozhoduje především podle momentální formy a taktiky, jakou vždy pro nejbližší duel zvolí.

Připomínáte si občas ve Španělsku famózní závěr světového šampionátu v Karlových Varech?

Často. Prohlížím si články, které o nás na internetu tehdy vycházely, a sem tam si pustím i některé části klíčových vyřazovacích bitev s Austrálií a Běloruskem.

Chuť reprezentovat tedy stále máte?

Rozhodně, je to pro mě velká čest. Pokud budu zdravá, vždycky na reprezentační sraz přijedu. Už teď se těším na jarní ME v Polsku. Los základní skupiny nám celkem přál, mojí velkou touhou je znovu si vybojovat účast na olympiádě.

Ve Španělsku se vám stále líbí?

Moc, vždyť bydlím kousek od moře. Je tu teplo, i v tomto období sahá rtuť teploměru k patnácti stupňům. Navíc se už španělsky velmi obstojně domluvím. O ženský basket je ve Valenci slušný zájem, naše domácí duely navštěvuje kolem dvou tisícovek diváků.

A chodíte se vy někdy podívat na fotbal?

Občas ano. Když přijede ve španělské lize do Valencie třeba Barcelona či Real Madrid, bývá to neskutečný zážitek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články