Hlavní obsah

Házenkáři Španělska a Francie postoupili do semifinále MS

MALMÖ

Házenkáři Francie a Španělska si zajistili postup do semifinále mistrovství světa ve Švédsku. V dnešním klíčovém utkání čtvrtfinálové skupiny porazili Španělé Island vysoko 32:24, úřadující šampioni z Francie zdolali ve večerním souboji Norsko 31:26. Dlouho neporažený Island má po sobotním výpadku proti Německu na kontě již druhou prohru a bude hrát jen o umístění.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Házenkáři Španělska slaví postup do semifinále.

Článek

Mistři světa z roku 2005 Španělé vyrukovali na Islanďany s vytaženou obranou a díky rychlým brejkům si brzy vypracovali rozhodující náskok. Ještě v první půli narostlo manko Seveřanů na 11 branek a ani zlepšený výkon po změně stran jim medailový sen nepřiblížil.

V 45. minutě se sice stříbrní olympijští medailisté z Pekingu dostali na dostřel pěti branek, častá vyloučení je však stála veškeré naděje pro zbytek zápasu.

Francouzi si postup mezi nejlepší čtyřku zajistili již na osmém velkém turnaji za sebou. Naposledy o medaile nebojovali před sedmi lety na OH v Aténách. Od té doby zlatá generace nasbírala dva tituly kontinentálních šampionů, jeden světový a přidala i zlato z olympiády v Pekingu.

Čtvrtfinálová skupina I (Jönköping):
Island - Španělsko 24:32 (10:20), Maďarsko - Německo 27:25 (10:12), Norsko - Francie 26:31 (14:17).

Reklama

Související témata: