Hlavní obsah

Miami díky hvězdnému Jamesovi otočilo duel s Indianou

MIAMI

Basketbalisté Miami porazili v NBA Indianu 117:112, přestože s Pacers prohrávali už o 14 bodů. Největší zásluhu na obratu měl hvězdný LeBron James, který nastřílel 41 bodů a přidal 13 doskoků. Hráči Heat tak zvítězili posedmé za sebou.

Foto: Hans Deryk , Reuters

LeBron James (vpravo) byl v zápase s Indianou k neudržení.

Článek

Miami ještě dvě minuty před koncem první půle prohrávalo 52:66, pak ale díky Jamesovu výkonu nedovolilo soupeři získat ani bod a před poločasem dokázalo snížit na rozdíl tří bodů. "Nebýt jeho, vedli bychom o čtyřicet bodů," řekl křídelní hráč Indiany Danny Granger. "Když nejlepší hráč na světě předvede takový výkon, to se pak těžko vyhrává," uvedl dočasný trenér Pacers Frank Vogel.

James měl v posledních dvaceti zápasech průměr 29,6 bodu na utkání. "Cítím se dobře. Vyhovuje mi naše hra i spoluhráči. Na začátku sezóny jsme si všichni museli zvykat. Vždyť já jsem poprvé v životě žil někde jinde než v Akronu," připomněl James letní odchod z Clevelandu do Miami a nepříliš povedený začátek sezony Heat.

Miami během Jamesovy vynikající střelecké série nasbíralo 17 vítězství a jen tři porážky. "Pod oběma koši hraje jako nejlepší hráč ligy. O tom se nemusíme bavit. Dneska měl nezničitelný motor. Bylo to neuvěřitelné," uvedl kouč Miami Erik Spoelstra.

San Antonio potvrdilo pozici nejlepšího týmu ligy i na hřišti Detroitu, kde vyhrálo 100:89. Spurs si tak připsali třetí vítězství z prvních čtyř utkání devítizápasové série na hřištích soupeřů, která je čeká kvůli konání rodea v jejich hale.

San Antonio si vylepšilo bilanci na 43 vítězství a osm porážek. Lepší výkon předvedlo v NBA naposledy Chicago, které v sezoně 1996/1997 v prvních 51 zápasech zaznamenalo 45 výher.

Výsledky NBA:
Atlanta - Philadelphia 83:117, Detroit - San Antonio 89:100, Houston - Minnesota 108:112, Miami - Indiana 117:112, Milwaukee - Toronto 92:74, Oklahoma City - Memphis 101:105 po prodl., Orlando - LA Clippers 101:85.

Reklama

Související témata: