Hlavní obsah

Basketbalisté Clevelandu utnuli rekordní sérii 26 porážek

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu přerušili rekordní sérii 26 porážek v NBA v pátečním utkání proti Los Angeles Clippers, nad kterými zvítězili 126:119 po prodloužení. Nejhorší tým soutěže vyhrál poprvé po téměř dvou měsících a teprve podruhé za posledních 38 zápasů.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Basketbalisté Clevelandu Cavaliers

Článek

"Konečně se zase můžu usmívat. Je to fajn pocit, vyhrát je prima," radoval se Daniel Gibson, jenž dal v prodloužení devět bodů a celkem přispěl k výhře 17 body.

Nejlepším střelcem zápasu byl Antawn Jamison, jenž pomohl k vítězství Clevelandu 35 body a vyrovnal své maximum v této sezoně. "Hodně jsme se na to nadřeli a konečně to máme. Pomůže to morálce našeho týmu, města i fanoušků," uvedl Jamison.

Basketbalisté Utahu nastoupili k prvnímu zápasu po rezignaci trenéra Jerryho Sloana, který je vedl přes 22 let, podlehli Phoenixu 83:95. Hosty dovedl k výhře tradiční tahoun Steve Nash, jenž zaznamenal 18 bodů a deset asistencí.

"Bylo jasně vidět, že chtějí pro svého nového trenéra vyhrát. Hala byla nabitá energií, šlo jen o to, abychom tu bouři přestáli," uvedl Nash po utkání, v němž si odbyl neúspěšnou premiéru na lavičce Utahu Ty Corbin. "Došla nám šťáva. Ve druhém poločasu jsme nic nestíhali," řekl Sloanův nástupce.

Osmé vítězství za sebou si připsali hráči Miami, kteří vyhráli v Detroitu 106:92 a osamostatnili se v čele Východní konference. Dwyane Wade nastřílel v dresu hostů 24 bodů, LeBron James přispěl 16 body, deseti asistencemi a osmi doskoky. Ještě k tomu během hry stihl rychlou výměnu názorů s jedním z fanoušků.

Podle svědků muž Jamese provokoval a hvězda Miami se ho snažila usadit. "Neotírej se o mou rodinu, chovej se slušně, nebo budeme mít problém," řekl prý fanouškovi. "Hoši se občas přestanou ovládat. Chápu, že to prožívají, ale je potřeba vědět, kde je hranice. Jsme lidi," uvedl James po zápase.

Mezi diváky usedla i legendární zpěvačka Aretha Franklinová, která se podle zámořských médií objevila na veřejnosti poprvé od prosincové operace. Královna soulu chválila za výkon především Wadea, s kterým se o poločase vyfotografovala. "Dneska to byl jeho večer," řekla.

NBA:
Charlotte - New Jersey 89:94, Cleveland - LA Clippers 126:119 po prodl., Detroit - Miami 92:106, Indiana - Minnesota 116:105, Memphis - Milwaukee 89:86, New York - LA Lakers 96:113, Orlando - New Orleans 93:99, Philadelphia - San Antonio 77:71, Toronto - Portland 96:102, Utah - Phoenix 83:95.

Reklama

Související témata: