Hlavní obsah

Wade pomohl 41 body basketbalistům Miami k výhře v Indianapolis

Basketbalista Dwyane Wade pomohl Miami v úterním utkání NBA 41 body k vítězství 110:103 v Indianapolis na palubovce Pacers. Jeden z hvězdného tria, které tvoří ještě LeBron James a Chis Bosh, nastřílel 31 bodů v prvním poločase, čímž vyrovnal klubový rekord.

Foto: Michael Conroy, ČTK/AP

Dwyane Wade (vpravo) byl v zápase k nezastavení.

Článek

Navzdory tomu, že Heat po první čtvrtině vedli už 41:17, cestu za vítězstvím neměli jednoduchou. Domácí Indiana se ve čtvrté části dokonce dostala na okamžik do vedení, pak však zařadili vyšší obrátky James s Boshem a dovedli Miami k výhře.

"Jsme jeden z nejlepších týmů v lize co se týká čtvrtých čtvrtin. S takovou kvalitou hráčů, zvlášť mám na mysli sebe, LeBrona a Chrise, jsme schopni soupeře v ofenzivě převálcovat," pochvaloval si Wade. James přispěl k výhře 27 body, Bosh 22, přičemž tito dva se postarali o 19 z 28 bodů Miami v posledních dvanácti minutách.

Indiana pod dočasným koučem Frankem Vogelem prohrála teprve podruhé z devíti zápasů a stejně jako v předchozím případě ji zdolal hvězdami nabitý tým z Floridy. "Jsem na své kluky pyšný," řekl navzdory porážce bývalý asistent Vogel, jenž se posunul do role hlavního kouče po lednovém odvolání Jima O'Briena.

Výsledky NBA:
Chicago - Charlotte 106:94, Golden State - New Orleans 102:89, Indiana - Miami 103:110, Memphis - Philadelphia 102:91, Oklahoma City - Sacramento 126:96, Phoenix - Utah 102:101.

Reklama

Související témata: