Hlavní obsah

Házenkář Galia bude od léta v Německu chytat za Grosswallstadt

BERLÍN

Český házenkářský reprezentant Martin Galia bude od příští sezony v Německu oblékat dres Grosswallstadtu. Aktuálně desátý tým bundesligy podepsal s dvaatřicetiletým zkušeným brankářem, který od roku 2008 hájí barvy konkurenčního Lemga, smlouvu na dva roky. Bavorský klub to dnes oznámil na svých internetových stránkách.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Házenkář Martin Galia bude od příští sezony v Německu oblékat dres Grosswallstadtu.

Článek

"Mám radost, že od příští sezony budou součástí týmu TVG. Důležitou roli v mém rozhodování hrál vedle rodinného prostředí trenér Peter Dávid," uvedl český házenkář na webu nového zaměstnavatele.

Pro slovenského kouče Grosswallstadtu byl prý Galia vytouženou posilou, s níž počítá na pozici brankářské jedničky. "Peter Dávid navázal s Martinem Galiou kontakt a společně s (manažerem) Ulim Wolfem mu představili náš sportovní koncept. To Martina přesvědčilo a nás těší, že se rozhodl pro TVG," prohlásil šéf klubu Guido Heerstrass.

Pro ostravského rodáka Galiu to bude v německé bundeslize už třetí angažmá. Před příchodem do Lemga hrál čtyři roky za Göppingen. Předtím někdejší hráč Karviné vyzkoušel také švédskou nejvyšší soutěž, kde nastupoval za Göteborg.

Reklama