Hlavní obsah

Házenkáři Lovosic porazili Jičín a zůstali v čele extraligy

PRAHA

Házenkáři Lovosic porazili v 19. kole extraligy Jičín 32:25 a zůstali v čele tabulky. Druhé je s dvoubodovou ztrátou Zubří, které zvítězilo 26:22 v Hranicích.

Článek

Lovosice sice potvrdily současnou suverenitu, ale úvod zápasu vyšel mnohem lépe hostům z Jičína, kteří si vybudovali čtyřbrankový náskok 10:6. Závěr poločasu však vyhráli domácí 10:3 a rázem bylo všechno jinak.

Tvrdé obrany, ale také řada technických chyb na obou stranách nakonec vynesly očekávanou výhru favoritovi, který během první čtvrthodiny druhé půle odskočil Jičínu na rozhodující pětibrankový rozdíl. V brance vítězů se činil Šálek, dvanácti góly se blýskl střelec Motl.

Zubří uspělo v Hranicích zejména díky pečlivé obraně kanonýra Indráka, i jeho spoluhráči se proti sehrané zuberské defenzivě jen těžko prosazovali. Domácí ještě po změně stran dokázali vyrovnat, pak ale Zubří dalším trhákem definitivně rozhodlo.

Oslabená Karviná, kterou táhla zejména trojice Lyžwa, Monczka a Faith, po utrápeném výkonu porazila Frýdek-Místek 33:30 a posunula se na třetí místo. Hosté vyhráli poločas a náskok si udržovali ještě nějaký čas i po přestávce, až potom se vedení opět chopili Karvinští.

Extraliga házenkářů - 19. kolo:
Lovosice - Jičín 32:25 (16:13), Hranice - Zubří 22:26 (8:11), Karviná - Frýdek-Místek 33:30 (15:16).

Reklama