Hlavní obsah

Basketbalisté Miami se konečně probrali a porazili šampióny Lakers

MIAMI

Basketbalisté Miami se po pěti porážkách dočkali v NBA vítězství. Frustraci týmu kolem hvězdného LeBrona Jamese ukončilo čtvrteční domácí vítězství 94:88 nad mistrovskými Los Angeles Lakers, kteří pro změnu neuspěli po osmi předchozích výhrách. Triumf nad obhájci titulu navíc týmu Heat jako třetímu ve Východní konferenci dal jistotu účasti v play off.

Foto: Hans Deryk , Reuters

Rozhodující chvíle zápasu: Dwyane Wade (vpravo) sebral těsně před závěrečnou sirénou míč Kobe Bryantovi, přihrál LeBronu Jamesovi a ten se nemýlil.

Článek

Na prvním březnovém vítězství mužstva z Floridy se nejvíc bodově podílel Chris Bosh. Po nejdelší sérii nezdarů v sezóně si právě Bosh stěžoval na své nedostatečné vytížení v útoku při střeleckých manévrech zbývajících dvou hvězd týmu Jamese a Dwyanea Wadea, a kritika se zřejmě neminula účinkem. Dal 24 bodů a z hvězdného tria měl nejvyšší úspěšnost střelby. "Nesobecky mě pobízeli přihrávkami," pochvaloval si tentokrát Bosh.

Chris Bosh (vpravo) si tentokrát spolupráci s hvězdami pochvaloval.foto: Reuters/Hans Deryk

Patrně rozhodující akci zápasu ale obstaraly 87 sekund před koncem obě zbývající superstar. Wade, autor 20 bodů, za nerozhodného stavu 88:88 vypíchl míč útočícímu Kobemu Bryantovi a James (19) po jeho přihrávce zarazil míč do koše. Oba se pak postarali i o zbývající čtyři body.

"Při takové hrozné sérii bylo důležité, že se hráči nesesypali. Ale tohle je jenom jeden zápas, ještě to není za námi. Pořád máme co zlepšovat," konstatoval kouč Miami Erik Spoelstra.

Výsledky NBA:
Dallas - New York 127:109, Miami - LA Lakers 94:88, Phoenix - Denver 97:116.

Reklama

Související témata: