Hlavní obsah

NBA: V bitvě titánů zastínil Durant Jamese

MIAMI

Basketbalisté Oklahomy vyhráli v NBA na palubovce Miami 96:85 a připsali si páté vítězství za sebou. V duelu hvězd tak byl úspěšnější nejlepší střelec soutěže Kevin Durant, který 29 body pomohl týmu Thunder k výhře a zastínil domácího LeBrona Jamese.

Foto: Joe Skipper , Reuters

Kevin Durant (v modrém) byl nejlepším střelcem Oklahomy.

Článek

"Kluci mi vždycky přihráli do skvělých pozic. Letos dřu, jak můžu a na střelbě je vidět, že se to vyplácí," prohlásil Durant, který vede tabulku střelců NBA s průměrným ziskem 28 bodů na zápas.

Oklahomě pomohla hlavně obrana

Navzdory Durantovu výkonu předvedla Oklahoma jedno ze svých nejhorších střeleckých představení v sezóně. Díky obraně, která Miami povolila střeleckou úspěšnost pouhých 38 procent, však dovedli hráči Thunder zápas k vítězství. "Naše obrana mohla těžko hrát lépe," řekl trenér Oklahomy Scott Brooks. "

Miami naopak nedokázalo navázat na pondělní vítězství o 30 bodů nad nejlepším týmem ligy San Antoniem a po třech výhrách za sebou prohrálo. "Tohle byl přesně ten zápas, po kterém se cítíte mizerně, protože jste hráli mizerně," řekl autor 19 bodů James.

"Máme nejlepší ofenzivní hráče v lize a většinou tak i hrají. Dneska je ale u koše tvrdě bránili. Můžeme se bavit o tom, jestli to bylo s fauly, nebo ne, ale před jejich obranou prostě musíme smeknout," přidal trenér Miami Erik Spoelstra.

Výsledky NBA:
Atlanta - Denver 87:102, Boston - Indiana 92:80, Detroit - Toronto 107:93, Golden State - Dallas 106:112, Houston - Charlotte 94:78, LA Clippers - Philadelphia 94:104, Miami - Oklahoma City 85:96, Milwaukee - Orlando 89:93 po prodl., New Orleans - Phoenix 100:95, Sacramento - Cleveland 93:97, Utah - Minnesota 119:104.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.