Hlavní obsah

Zemřel vicemistr světa a stříbrný olympionik Ladislav Šesták

Bratislava/Praha

Člen házenkářské Síně slávy, hráč a bývalý trenér československé reprezentace Ladislav Šesták v úterý zemřel. Bylo mu 91 let. Se smutnou zprávou přišel Slovenský svaz házené. Šesták se podepsal pod stříbrnou medailí z mistrovství světa 1961, s československou reprezentací vybojoval stříbro i na olympijských hrách v Mnichově 1972 v roli asistenta trenéra. Velká část jeho kariéry je spjata s Tatranem Prešov.

Foto: Sport.cz

Legenda slovenské házené Ladislav Šesták

Článek

„V úterý 17. 11. 2020 v brzkých ranních hodinách zemřel po krátké nemoci ve věku 91 let člen Síně slávy slovenské házené a jedna z nejvýraznějších osobností Ladislav Šesták," stojí v prohlášení webu slovakhandball.sk.

Šesták byl pionýrem házenkářského klubu v Prešově. Jako hrající trenér klub dostal do nejvyšší československé ligy, v roce 1969 s Tatranem dokázal ukončit nadvládu pražské Dukly a vybojoval historický titul.

Mezi nejvýraznější momenty jeho kariéry patří dvě stříbrné medaile z vrcholných světových akcí. V roce 1961 dovedl československou reprezentaci ke druhému místu na mistrovství světa v Rumunsku, o jedenáct let později si stejný úspěch zopakoval na olympiádě v Mnichově v roli asistenta.

Koncem století trénoval rakouský celek UHC a působil na tělovýchovné fakultě Univerzity v Salcburku. Za svou celoživotní oddanost házené získal na sklonku života řadu významných ocenění včetně uvedení do slovenské házenkářské Síně slávy.

Reklama