Hlavní obsah

Volejbalisté Budějovic a Ostravy mají druhé semifinálové výhry

ČESK0 BUDĚJOVICE

Volejbalisté Českých Budějovic a Ostravy vyhráli i druhé zápasy v semifinále play off extraligy. Těžší cestu k vítězství měli tentokrát Ostravané, kteří se Zlínem ztratili na jeho palubovce úvodní dva sety, ale nakonec uspěli v poměru 3:2 za 130 minut. Utkání na jihu Čech trvalo jen o čtvrt hodiny kratší dobu, domácí zdolali Příbram 3:1.

Článek

"V prvním zápase jsme byli lepší, ale nevyhráli jsme. Ve druhém utkání bychom si výhru nezasloužili, Budějovice byly lepší. Tipy mi nevycházejí, tipovat nebudu, ale určitě se ještě chceme do Budějovic v této sérii vrátit," uvedl příbramský kouč Jan Svoboda. Třetí semifinálové zápasy v Příbrami a Ostravě se hrají v pátek.

České Budějovice byly dnes od začátku jasně lepší. Sládeček, jehož trápí zlomený malíček levé ruky, posílal útočníky do výborně připravených pozic. "Doktoři Sládečkovi se zlomeným prstem doporučovali nehrát, ale on se rozhodl jinak. Asi ho to bolí, ale bojuje. Vážím si toho, leccos to ukazuje," řekl trenér Petr Brom.

Jeho svěřenci spolehlivě bránili na síti. První dva sety vyhrál favorit bez vážnějších problémů shodně 25:20. I třetí set odstartovali domácí ve velkém stylu a vedli o šest bodů. Příbram zabojovala a v polovině setu byla o dva body lepší - stav byl 14:16. Trenér hostů prostřídal nahrávače, dvakrát se protočili Pekárek a Rosenbaum. I v domácí sestavě došlo k významné změně, smečaře Michálka nahradil Argentinec Torcello. Středočeši v sadě zvítězili 25:22.

"Ve třetím setu jsme trochu znervózněli, ale jinak jsme bránili, co jsme chtěli. Hosté bojovali, neměli co ztratit, ale my jsme to dokopli," prohlásil trenér Brom. Do čtvrtého dějství se v domácím dresu vrátila na kurt základní sestava a Jihostroj došel k vítězství 25:21.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy:
Zlín - Ostrava 2:3 (-20, -20, 20, 21, -13)
Rozhodčí: Dočkal, Gál. 130 min. Diváci: 850. Stav série 0:2.
České Budějovice - Příbram 3:1 (20, 20, -22, 21)
Rozhodčí: Krtička, Renčín. Čas: 115 min. Diváci: 1460. Stav série 2:0.

Reklama