Hlavní obsah

Čeští házenkáři odehrají odložené zápasy kvalifikace o ME v lednu

Praha

Čeští házenkáři odehrají první dvě utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Faerskými ostrovy, která byla odložena kvůli koronavirové situaci v zemi, na začátku ledna před světovým šampionátem. Rozhodla o tom evropská federace EHF. Hrát se bude v termínech 6., nebo 7. ledna a 9., nebo 10. ledna. O rozdělení pořadatelství zápasů se zatím jedná.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Český házenkář Miroslav Jurka v zápase MS proti Rusku. (ilustrační foto)

Článek

Svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše měli vstoupit do kvalifikace v prvním listopadovém týdnu, kvůli přísným opatřením proti šíření koronaviru v Česku se však nehrálo. Házenkáři od ministerstva zdravotnictví nedostali potřebnou výjimku. V zemi bylo v té době ještě zakázáno provozovat sportovní soutěže a trénink ve vnitřních prostorech. Komplikací byl také fakt, že 12 nominovaných hráčů působí v německých soutěžích.

Dvojzápas s outsiderem čtyřčlenné skupiny tak český celek odehraje těsně před odletem na světový šampionát do Egypta. "Pro nás je určitě lepší odehrát zápasy s Faerskými ostrovy právě v lednu, kdy budeme mít k dispozici široký kádr hráčů. Než někdy v jarním termínu, když poběží soutěže a budeme mít na přípravu na kvalifikační utkání méně času. Rozhodnutí EHF se proto nabízelo a my jej vítáme," citoval svazový web Filipa.

Jeho svěřenci dvěma zápasy s outsiderem z Faerských ostrovů se zpožděním rozehrají kvalifikaci o účast na evropském šampionátu v roce 2022. Další duely se zbylými účastníky skupiny Ruskem a Ukrajinou jsou v plánu na jaře příštího roku.

Reklama

Související témata: