Hlavní obsah

Dánsko je po odstoupení Norska připravené hostit ME házenkářek

Kodaň

Dánsko je připravené hostit kompletní mistrovství Evropy házenkářek. Po odstoupení spolupořadatele Norska kvůli situaci s covidem-19 ale čeká, zda dostane souhlas od dánské vlády i zdravotnických úřadů. Nad šampionátem, který má začít za necelé dva týdny, tak stále visí nejistota pro všech 16 účastníků včetně českého týmu.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Dánsko je připravené hostit kompletní mistrovství Evropy házenkářek. Po odstoupení spolupořadatele Norska kvůli situaci s covidem-19 ale čeká, zda dostane souhlas od dánské vlády i zdravotnických úřadů.

Článek

Česká reprezentace má svoji skupinu podle původního rozpisu v Herningu, kde postupně narazí na Švédsko, Rusko a Španělsko. Druhé pořádající město v Dánsku zatím není známo, nicméně tamní svaz pokračuje v přípravách, o čemž dnes, pouhých jedenáct dnů před startem, ujistil.

"Vytvořili jsme srozumitelný a detailní koronavirový protokol, který stanovuje velmi přísné postupy pro konání šampionátu, ale stále potřebujeme dostat zelenou od vlády a příslušných institucí. Zároveň nemůžeme čekat a musíme pokračovat v práci, dokud nebude potvrzen opak, tedy že šampionát v Dánsku nemůžeme uspořádat," uvedl předseda dánského svazu Per Bertelsen.

Mistrovství Evropy má začít 3. prosince, zápasy o medaile se uskuteční 20. prosince.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články