Hlavní obsah

Hvězda NBA James se při výluce rozptýlil americkým fotbalem

AKRON

Zatímco v NBA dosud nic nenasvědčuje blížícímu se konci výluky, jedna z největších hvězd zámořské basketbalové ligy LeBron James našel rozptýlení ve světě amerického fotbalu. Tomuto sportu se James v minulosti také věnoval a v úterý se zapojil do tréninku svého bývalého středoškolského týmu St. Vincent-St. Mary's v rodném Akronu. O pocity se pak podělil na Twitteru.

Foto: Charlie Arbogast, ČTK/AP

Megastar Miami LeBron James

Článek

"Právě jsem skončil. Skvělý pocit být zase zpátky na hřišti. Měl bych?" napsal James a poslední poznámkou vyprovokoval zájem médií, zda se nechystá třeba i na kariéru v NFL. Dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA nicméně hrál naposledy americký fotbal organizovaně v roce 2001, jak ale uvádějí americká média, měl podle mínění mnohých pro tento v USA nesmírně populární sport talent.

A podle některých aktérů tréninku z něj nic neztratil. "Bylo to úžasné. Chytil všechno, co jsem mu hodil. Poslal jsem jeho směrem tak šest sedm přihrávek a všechno měl," řekl rozehrávač týmu Kevin Besser.

Šestadvacetiletý James trénoval v plné zbroji. Vybavení si půjčil od zraněného hráče, který se tělesnými dispozicemi alespoň trochu blížil těm jeho. A roli měl značně ulehčenou, protože obránci měli zakázáno Jamese zastavovat tak, jak jsou zvyklí, tedy třeba sražením k zemi.

Své práci se James zatím věnovat nemůže, smír v NBA je v nedohlednu. Po úterním neúspěšném jednání vedení ligy zrušilo zbývající přípravné zápasy a rozhodlo, že pokud se hráči a majitelé klubů nedohodnou na nové kolektivní smlouvě do pondělí 10. října, basketbalová liga přijde minimálně o první dva týdny nové sezony. NBA má začít 1. listopadu.

Reklama