Hlavní obsah

Volejbalisté budou hrát o OH ve Francii, ženy v Ázerbájdžánu

LUCEMBURK

Čeští volejbalisté budou hrát o udržení šance projít složitým sítem kvalifikace na olympijské hry v Londýně ve Francii, ženy čeká v listopadu turnaj v Ázerbájdžánu. Los předolympijské kvalifikace pro evropské týmy se uskutečnil v sídle CEV v Lucemburku. Do květnové další fáze projdou jen vítězové turnajů.

Foto: Darko Vojinovič, ČTK/AP

Radost českých volejbalistek

Článek

Čeští reprezentanti narazí v Tourcoingu ve skupině na Belgii a Lotyšsko. Nejlepší dva týmy se v semifinále utkají s prvním a druhým z druhé skupiny, v níž jsou Francie, Německo a Řecko. Češky narazí na Ukrajinu a Maďarsko, v případě postupu pak na domácí Ázerbájdžán, Bulharsko či Dánsko.

Los rozdělil do tří předkvalifikačních turnajů vždy po šesti všechny týmy, které si na kontinentálních mistrovstvích nevybojovaly účast na Světovém poháru, anebo pro něj nedostaly divokou kartu. To se poštěstilo Rusům a Polákům, mezi ženami pak Italkám a Argentinkám.

Ze Světového poháru v Japonsku projdou na OH všichni tři medailisté. Z ostatních kvalifikací budou postupovat vždy jen vítězové. Z listopadové první fáze bude cesta na olympiádu pokračovat v květnu v Sofii (muži) a Istanbulu (ženy).

Rozlosování předkvalifikačních turnajů na OH ve volejbalu:
Muži (22.- 27. listopadu):
Turnaj na Slovensku nebo v Turecku - skupina A: Slovensko, Rakousko, Španělsko, skupina B: Turecko, Estonsko, Černá Hora.
Turnaj ve Francii (Tourcoing) - skupina A: Francie, Německo, Řecko, skupina B: ČR, Belgie, Lotyšsko.
Turnaj v Chorvatsku - skupina A: Chorvatsko, Finsko, Nizozemsko, skupina B: Slovinsko, Portugalsko, Ukrajina.
Ženy (8.-13. listopadu):
Turnaj v Rusku - skupina A: Rusko, Belgie, Slovensko, skupina B: Španělsko, Rumunsko, Rakousko.
Turnaj v Chorvatsku - skupina A: Nizozemsko, Izrael, Řecko, skupina B: Chorvatsko, Francie, Švédsko.
Turnaj v Ázerbájdžánu - skupina A: ČR, Ukrajina, Maďarsko, skupina B: Ázerbájdžán, Bulharsko, Dánsko.

Reklama