Hlavní obsah

Volejbalista Popelka odešel z Itálie hrát do Kataru

DAUHÁ

Reprezentační smečař Jiří Popelka si vyzkouší exotické angažmá v Kataru. Čtyřiatřicetiletý volejbalista odešel z italské Latiny do klubu Al-Arabi v Dauhá, s nímž ho v domácím prostředí čeká od soboty mistrovství světa klubů. Právě to byla pro Popelku hlavní motivace k odchodu.

Foto: Reuters

Český volejbalista Jiří Popelka (vpravo)

Článek

"Týmu Al-Arabi je šampion posledních čtyř let v Kataru. Budu s ním bojovat na mistrovství světa klubů, ve skupině máme italské Trentino, brazilského mistra a egyptský tým. Ze skupiny postupují první dva týmy do semifinále. To je také můj sen, dostat se mezi čtyři nejlepší světové kluby," řekla Českobudějovickému deníku bývalá opora tamního Jihostroje.

Popelka před sezonou zvažoval, zda se vrátit do Budějovic, nebo zůstat v Latině. Nakonec zvolil třetí možnost. "O nabídce jsem věděl již nějakou dobu od mého manažera. A když mi řekl, že v Kataru platí zlatem, neváhal jsem a podepsal," popsal se smíchem. Nyní prý řeší problém, jak dovézt to zlato do Čech, když maximální váha zavazadla do letadla je dvacet kilogramů.

Popelka je volejbalovým průkopníkem, jako první z Čechů například zamířil do ruské ligy, a to v roce 2004. "Chtěl jsem si klubový šampionát vyzkoušet. Teď už mi schází pouze účast na olympiádě," řekl. V kádru celku z Dauhá je jedním ze šesti cizinců, dalšími jsou Němec Pampel, Italové Saitta a Saraceni, Nizozemec Vlam a polský blokař Kadziewidz.

Popelkova klubová kariéra je hodně pestrá. Vyzkoušel si už soutěže v Belgii, Francii, Polsku, Rusku, Turecku, Německu i věhlasné Itálii. Startoval na čtyřech MS a nedávno počtvrté i na Euru. Po klubovém šampionátu v Dauhá se vrátí domů a bude se s reprezentací připravovat na olympijskou předkvalifikaci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články