Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka nadělili Kolínu "stovku" a vedou ligu

Podruhé za sebou nastříleli basketbalisté Nymburka v lize svému soupeři rovných sto bodů a po vítězství 100:72 na palubovce Kolína se vrátili do čela tabulky.

Článek

Osminásobní čeští šampioni se oklepali z nepovedeného vstupu do VTB ligy na hřišti Petrohradu a ve středočeském derby po tři čtvrtiny dominovali. Až v poslední desetiminutovce dovolili soupeři zkorigovat stav.

Kolínu, který prohrál teprve podruhé v sezoně, nepomohlo ani 24 bodů nejlepšího střelce zápasu Jelínka.

"Nymburk zahrál skvěle. Hlavně v prvním poločase, kdy rozhodl utkání. Měli opravdu neuvěřitelnou úspěšnost střelby, za dva body to bylo 64 procent a za tři body 67 procent. Málokterý tým by proti nim něco uhrál," ocenil výkon soupeře kolínský trenér Predrag Benáček. "Naši kluci bojovali celých 40 minut. Nymburk je lepší, ale bylo vidět, že nás hned od začátku bere vážně a hrál na sto procent," dodal kouč.

Jeho protějšek Ronen Ginzburg si výhry cenil. "Bylo to pro nás složité utkání, protože Kolín má v letošní sezoně dobrý tým. Do zápasu jsme vstoupili připraveni. Jsem rád za výhru, protože Kolín je místo, kde se nám každým rokem tradičně nedaří," prohlásil trenér Nymburka.

Reklama

Související témata: