Hlavní obsah

Házenkářky na úvod kvalifikace ME vyhrály v Rakousku

MARIA ENZERSDORF

České házenkářky na úvod kvalifikace o účast na mistrovství Evropy 2012 zvítězily ve středu překvapivě vysoko 36:26 v Rakousku, přestože v úvodu utkání prohrávaly o pět branek. Klíčový obrat se jim podařil už v prvním poločase, kdy domácí náskok 10:6 otočily na 15:10 ve svůj prospěch a do konce zápasu už o vedení nepřišly. V sobotu čeká národní tým první domácí duel v Mostu proti vicemistryním Evropy Švédkám.

Foto: Vladislav Galonek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Češkám úvod příliš nevyšel, byť první gól vstřelily právě svěřenkyně trenéra Jana Bašného. Jenže už v sedmé minutě vedly Rakušanky 7:2 a zdálo se, že osud zápasu mají pevně ve svých rukou. V polovině prvního poločasu ale přišel velký obrat a od stavu 6:10 český celek nastřílel během dvanácti minut devět gólů za sebou. Rakouský realizační dělal všechno možné pro zastavení náporu soupeře, nepomohl ale ani oddychový čas.

Před přestávkou domácí hráčky na chvíli otupily český tlak, ale krátce po změně stran už byl stav 13:22 a Češky kráčely k jisté výhře, o které už nebylo ani na chvíli pochyb. Nejlepší střelkyní vítězného celku byla s devíti zásahy Klára Černá, pěti góly ze sedmiček přispěla výrazně i Pavla Poznarová.

Druhé utkání v páté kvalifikační skupině mezi Švédskem a Slovinskem je na programu ve čtvrtek.

Kvalifikace ME 2012 v házené žen v Maria Enzersdorfu
Rakousko - ČR 26:36 (13:16)
Sestava a branky ČR: Raníková, Satrapová - Knedlíková 2, Keclíková, Luzumová 3, Chrenková 5, Poznarová 5/5, Šalčáková 1, Růčková, Fialová 1, Černá 9, Vítková, Hrbková 1, Martinková, Šterbová 6, Simerská 3.
Nejvíce branek Rakouska: Freyová 7/1, Engelová 4/3, Kaiserová 4. Rozhodčí: Rakitinová, Tkačuková (obě Ukr.). Sedmimetrové hody: 4/4 - 5/5. Vyloučení: 4:3. Diváci: 2000.

Reklama

Související témata: