Hlavní obsah

České volejbalistky porazily i podruhé v přípravě hladce Maďarsko

MIKULOV

České volejbalistky porazily v Mikulově i ve druhém přípravném utkání Maďarsko 5:0. V pondělí odlétá národní tým k první předolympijské kvalifikaci do Baku, kde se ve skupině střetne opět s Maďarskem a následně s Ukrajinou.

Foto: Darko Vojinovič, ČTK/AP

Radost českých volejbalistek

Článek

"Dnešní zápas jsme měli opět zcela pod kontrolou. Naše souhra se oproti prvnímu utkání zlepšila. Bylo patrné, že si hráčky po příchodu z klubů na sebe opět zvykají," řekl ČTK trenér Jiří Šiller, který vystřídal postupně celý kádr. Více prostoru dostaly tentokrát blokařka Králíková a smečařka Horká.

"Ještě budeme věnovat další tréninky souhře. Určitě nám k tomu napomohou i oba zápasy ve skupině. Pokud by se Ukrajina představila ve složení jako na nedávném mistrovství Evropy, tak bychom se měli prosadit i výsledkově a připravit se na semifinále," uvedl Šiller. Ve druhé kvalifikační skupině v Baku hrají Ázerbájdžán, Bulharsko a Dánsko. Do semifinále postoupí první dva týmy z každé skupiny.

Přípravné utkání volejbalistek v Mikulově:
ČR - Maďarsko 5:0 (21, 20, 22, 18, 23)
Sestava ČR: Mühlsteinová, Havelková, Havlíčková, Horká, Pastulová, Plchotová, libero Jášová - Kubínová, Králíková, Kossanyiová, Melichárková, Vanžurová.

Reklama

Související témata: