Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova vstoupí do Ligy mistryň zápasem v Kazani

KAZAŇ

Volejbalistky Prostějova vstoupí do nového ročníku Ligy mistryň středečním zápasem v Kazani. Ruské šampionky jsou favoritkami skupiny C a netají se cílem celou soutěž vyhrát. Hanačky startují v Lize mistryň počtvrté na divokou kartu.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Volejbalistky Prostějova se radují.

Článek

Dalšími dvěma týmy ve skupině jsou Atom Trefl Sopoty a Voléro Curych. Stejně jako v předcházejících dvou sezonách hráčky Modřanské Prostějov touží po postupu do play off, k čemuž jim tentokrát stačí obsadit třetí místo.

"V nesmírně těžké skupině považuji za výhodu, že hned v úvodu narazíme na ruské mistryně na jejich půdě. Výsledkově se od nás totiž nic nečeká a můžeme se v klidu připravit na duely se zbývajícími dvěma týmy," poznamenal před odletem do Ruska trenér Miroslav Čada.

Kouč prostějovských volejbalistek zároveň považuje za výhodu i to, že jeho svěřenkyně mají o týden více času na sehrání. Zatím není prostějovský tým vzhledem ke změnám pro soupeřky tolik čitelný.

Na poslední chvíli získaly české mistryně na post univerzální hráčky chorvatskou posilu Sanju Popovičovou. Po jejím příchodu se sestava změnila a univerzálka Helena Horká se posunula na pozici smečařky.

"Získání Popovičové považujeme po jejím krátkém působení v našem klubu za dobrou volbu. Má útočný potenciál, vyniká výborným smečovaným podáním. Je to komplexní hráčka, která se po několikadenním působení potřebuje zapracovat do týmu," vyzvedl kvality nové posily Čada.

Za největší hvězdy volejbalistek Kazaně považuje prostějovský kouč 204 cm vysokou univerzálku Jekatěrinu Gamovovou, blokařku Marii Borisenkovou a americkou smečařku Jordan Larsonovou.

Reklama

Související témata: