Hlavní obsah

Házenkáři Dukly neprohráli v extralize 22 zápasů v řadě. Vezeme se na vlně, říká kouč Pauza

Josef PešoutSport.czPrávo

Ojedinělou bilanci si drží v extralize házenkáři pražské Dukly. Úřadující mistr v součtu loňské a letošní sezóny neprohrál už dvaadvacet zápasů v řadě! K devíti úspěšným vystoupením z jarního finiše v boji o titul přidal ambiciózní tým i třináct kol trvající sérii od začátku nového ročníku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zdeněk Polášek z Dukly Praha (vlevo) útočí v utkání s Lovosicemi - ilustrační foto.

Článek

Blízko k přerušení vydařené šňůry byli ale hráči Dukly v Lovosicích, kde o víkendu prohrávali skoro celý zápas, jenže skvělou koncovkou vydřeli znovu vítězství, byť o jediný gól.

„Vzpomínám si, že Lovosice měly štěstí v utkání na naší půdě, když vyrovnaly tři vteřiny před koncem. Teď se nám to vrátilo. Radost z vítězství kalí jen zranění Lehockého,“ líčil trenér Pavel Pauza. Dvou bodů z Lovosic si nesmírně cenil. „Pro soupeře to byl klíčový zápas. Kdyby vyhrál, dotáhl by se o kousek víc ke špičce. Po porážce ale Lovosicím horní příčky zase utekly, kdežto výhra nás usadila v čele tabulky už s dvoubodovým náskokem,“ pravil kouč.

Pochvaloval si sebevědomí svých svěřenců. „Táhne se to s námi už od jara a dá se říci, že se pořád vezeme na vítězné vlně. I v Lovosicích se zdálo, že už to zabalíme, ale kluci se zvedli. Psychika dělá hodně. Menší krize přijde na každé družstvo, jenže zatím ji odrážíme. Výrazně jsme zapracovali na obraně. V útoku se snažíme o kombinační hru, ale někdy je to ještě statické, protože velkou energii dáváme i do zmíněné obranné fáze,“ rozebíral Pauza.

A připomněl jména hráčů, kteří v létě z Dukly odešli. „Musíme si uvědomit, že Polášek dával spoustu branek a byl údernou silou útoku. Landa odváděl velkou práci v obraně. Čurda řídil hru svou zkušeností. Museli jsme se s jejich odchody vyrovnat a moc si vážím toho, jak jsme je kolektivním pojetím aspoň částečně nahradili,“ pravil ještě trenér lídra tabulky.

Lovosice ztrácejí na špičku

Zklamaný byl lovosický trenér Vojtěch Srba: „Celé utkání jsme se potýkali se hrou pivota a nebyli jsme schopni pokrýt spolupráci spojek Dukly s Kamilem Piskačem. Ve druhém poločase jsme sice utekli na tříbrankový rozdíl, ale zbrzdila nás vyloučení. Soupeř byl šťastnější, výsledek je pro nás krutý.“

Lovosice po jarním zisku stříbrné medaile vyhlašovaly útok na titul. Ovšem na první Duklu ztrácejí nyní už devět bodů. „Nebudu zastírat, že nám vlak ujíždí, nebo možná už ujel. Ale budeme se rvát v každém zápase, protože sezóna bude ještě dlouhá. Ve hře je ještě druhé a třetí místo,“ zamyslel se lovosický kouč.

V závěru prosince se v Lovosicích uskuteční finálový turnaj Českého poháru. „Už jenom z toho důvodu, že turnaj pořádáme, budeme ho chtít vyhrát,“ zakončil Srba.

Reklama

Související témata: