Hlavní obsah

Házenkáři Lovosic nebo Frýdku-Místku zažijí historický úspěch - triumf v poháru

LOVOSICE

Dosud nepoznané pocity zažijí ve středu večer házenkáři Lovosic nebo Frýdku-Místku. Jeden z těchto celků se totiž stane vůbec poprvé ve své historii vítězem Českého poháru, jehož finále se hraje v lovosické sportovní hale. Favoritem bude domácí tým, který je z obou rivalů rovněž lépe postaven v extraligové tabulce.

Článek

„K tomu, že jsme označováni za většího adepta na prvenství než soupeř, se vyjadřovat nebudu. Každopádně si vážíme už postupu do finále přes silnou Karvinou,“ řekl lovosický trenér Vojtěch Srba. „Po nevydařeném ligovém podzimu máme navíc potíže se sestavou. Reprezentant Motl odpočívá před srazem národního týmu, Krahulík je v trestu a Chroustovský se zranil. Chybí i Brecko. To je v podstatě čtvrtina kádru. Uvidíme, co s námi udělá únava ze semifinále. Frýdek-Místek přitom odehrál klidnější zápas s Hranicemi a měl i o několik hodin více času na přípravu před finále. Ale v náš prospěch zase hovoří domácí prostředí,“ líčil Srba.

Motl má volno kvůli reprezentaci

Co vedlo klub, že se zřekl na konci roku kvalit hráče Motla? „Takhle bych to nebral. Mezi mnou, vedením a Jirkou Motlem panuje nadstandardní vztah. Respektujeme, že jeho současnou prioritou je účast v reprezentaci, kterou bereme i jako ocenění celé lovosické házené. A bylo by škoda, kdyby se třeba zranil a měl pak nějaké potíže s nominací pro mistrovství Evropy. Prostě teď Motl má volno a 3. ledna nastupuje na reprezentační soustředění. Budeme mu držet palce, aby byl platným členem týmu na evropském  šampionátu v Srbsku ve druhé polovině ledna,“ naznačil kouč, jak si váží nejlepšího hráče týmu.

Kekrt vyhrál pohár už se třemi kluby

Frýdek-Místek je překvapivým finalistou. „Pro nás je to velký úspěch. Ale nemohu říci, že bych v létě nevěřil, že jsme schopni postoupit tak daleko. Vyřadili jsme například Zubří a nyní Hranice. Náš tým charakterizují výkyvy formy a přál bych si, abychom ve finále byli výkonnostně nahoře,“ uvažoval trenér Jiří Kekrt.

A pozastavil se nad tím, že finálový turnaj se hraje mezi svátky. „Považujeme to za hloupost, pokud jde o termín. Chápu, že pořadatelem jsou Lovosice, kde je o házenou zájem. Ale žádali jsme o to, abychom semifinále s Hranicemi mohli sehrát na Moravě a teprve pak přijet do Lovosic. Alen nedošlo k dohodě, a tak trávíme na severu Čech hodně času. Ovšem nijak to nesnižuje naši touhu uspět. Favoritem budou Lovosice,“ povídal kouč.

Kekrt má ve své sbírce už tři trofeje z národních pohárů. „Postupně jsem byl u prvenství Karviné, Stockerau v Rakouském poháru a Zubří. A bylo by krásné, kdybych uspěl i s Frýdkem. V klubu se mi dobře pracuje, protože to mám na dojíždění pouhých dvacet kilometrů,“ dodal Kekrt.

Reklama

Související témata: